Κατηγορίες: Πολιτική

ΕΣΠΑ: Πράσινο φως για 45.152 προσλήψεις προσωπικού

Από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα απασχοληθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ

 

Με διευκρινιστική εγκύκλιο των υπουργών Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παύλου Αποστολίδη και Εργασίας κ. Αντώνη Ρουπακιώτη δίνεται το πράσινο φως, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα απασχοληθούν σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Από τις αρχές του 2012 έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα 248 αιτήματα για την κάλυψη 45.152 θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, που αφορούν κυρίως ανάγκες των δήμων.

Οι προσλήψεις αυτές, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του ν. 2190/1994 για την προεκλογική περίοδο, καθώς διενεργούνται από φορείς που δεν εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αφορούν την υλοποίηση προγράμματος που χρηματοδοτείται ή συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΑΣΕΠ θα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής, τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης, καθώς και τυχόν ενστάσεις που θα υποβληθούν.

Η αξιολόγηση

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 θα επωμιστεί το βάρος της αξιολόγησης του προσωπικού του Δημοσίου μέσω της οποίας θα προκύψουν και οι 150.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων ως το τέλος του 2015.

Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη (χθες) με τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης των δομών έξι υπουργείων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «επιθυμία μου είναι να δώσουμε τη συνέχεια που χρειάζεται προκειμένου να μην πέσουμε έξω στα χρονοδιαγράμματα. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση προσωπικού, είναι κάτι που θα ακολουθήσει την αξιολόγηση των δομών και πολύ φοβάμαι ότι εμείς ως κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου, δεν έχουμε τον καιρό ούτε καν να το ξεκινήσουμε».

Ο κ. Αποστολίδης έκανε γνωστό ότι έληξε η πρώτη φάση της αξιολόγησης με την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης των δομών για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Κρίναμε σκόπιμο», υπογράμμισε, «να καλέσουμε τις τέσσερις νέες επιτροπές αξιολόγησης των δομών, των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Υποδομών, προκειμένου να ενημερωθούν για την μεθοδολογία της αξιολόγησης που προηγήθηκε στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος για να ξεκινήσουν το δικό τους έργο».

«Σκοπός της αξιολόγησης των δομών είναι η καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου, η αποφυγή συναρμοδιοτήτων, η αποτελεσματικότητα, η ευελιξία και βέβαια, η μείωση της δαπάνης. Ο χρονικός στόχος που έχει τεθεί είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών για όλα τα Υπουργεία, μέχρι το τέλος του 2012», κατέληξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμσιης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 από τη Λιόν στη Γαλλία-Ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό ματς για τον Κωστούλα

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της Φάσης Πρωταθλήματος του Γιουρόπα Λιγκ χάνοντας με…

27 Σεπτεμβρίου 2024

Αθωώθηκε σε ηλικία 88 ετών ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο

Ο Ιάπωνας Ιουάο Χακαμάντα, 88 ετών, που πέρασε 46 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, αθωώθηκε…

27 Σεπτεμβρίου 2024

Μίκαελ Σουμάχερ: Τρεις άνδρες κατηγορούνται στη Γερμανία για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του θρύλου της Φόρμουλα 1

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σχέδιο εκβιασμού της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, με τις…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Καρυστιανού σε Οικονόμου: «Τα Τέμπη δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε, δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας»

Τη δική της απάντηση στους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Βασίλης Οικονόμου…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Σίφνος: Υπάλληλος των ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε πάνω από 130.000 ευρώ και σκηνοθέτησε τη ληστεία

Μία υπάλληλος των ΕΛΤΑ στη Σίφνο σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της, αλλά -όπως αποδείχτηκε από…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Μαρκόπουλου: «Είστε γυμνοσάλιαγκας – Ασκεί bullying»

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον…

26 Σεπτεμβρίου 2024