Ελλάδα

Εσοδα 20 εκατ. από τη ρύθμιση των χρεών στα ταμεία

  

Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα από τις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της εφαρμογής του νέου μοντέλου ρύθμισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας στο διάστημα αυτό, κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν 17.690 αιτήσεις, ενώ ρυθμίστηκαν συνολικά 921 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη Μεγάλη Τετάρτη τέθηκαν σε λειτουργία οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω των οποίων θα είναι στο εξής δυνατή η υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης μέσω διαδικτύου.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση, αφού πρώτα επιλέξουν τον επιθυμητό τύπο ρύθμισης, τον τρόπο εξόφλησης (εφάπαξ ή δόσεις) και τον αριθμό των δόσεων (όπου απαιτείται). Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το απαιτητό κάθε φορά ποσό πληρωμής σε περίπτωση ρύθμισης ή το συνολικό ποσό εξόφλησης της οφειλής τους.

Για τους οφειλέτες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Ιδρύματος στην ενότητα “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες” .

Οι οφειλέτες, εργοδότες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, μπορούν να κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ).

Οι άλλες κατηγορίες οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (π.χ. ασφαλισμένοι με οφειλές από παροχές ή συντάξεις, παλιοί εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ή εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων που δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά την ΑΠΔ), και οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, των οποίων οι οφειλές έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας “Πιστοποίηση Οφειλετών ΚΕΑΟ” και να κάνουν χρήση των κωδικών που δήλωσαν κατά την πιστοποίησή τους στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ.


Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το