Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Εργασίες για τη βελτίωση των δρόμων στο κέντρο της Ν. Ιωνίας

 

Εργασίες για τη βελτίωση των δρόμων στο κέντρο της Νέας Ιωνίας
Εργασίες για τη βελτίωση των δρόμων στο κέντρο της Νέας Ιωνίας

Εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος ξεκινούν σήμερα Παρασκευή στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στην οδό Εθνικών Αγώνων και στη Λεωφόρο Ειρήνης. Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση δρόμων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας έτους 2012», προϋπολογισμού 100.000€.

Στην οδό Εθνικών Αγώνων οι εργασίες θα γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ώστε να συντομευθεί δραστικά ο χρόνος παράδοσης και να αποδοθεί πλήρως σε κυκλοφορία ο δρόμος από την ερχόμενη Δευτέρα . Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία καθώς έχει προβλεφθεί να γίνεται μονόδρομη κίνηση των οχημάτων από τη νότια πλευρά της οδού. Οι εργασίες θα γίνουν μεταξύ των οδών Ικάρων και Ελ. Βενιζέλου (νότια πλευρά του στρατοπέδου Γεωργούλα) συνολικού μήκους 320 μέτρων και περιλαμβάνουν, κοπή ασφαλτοσκυροδέματος, εκτεταμένες εκσκαφές, ανακατασκευή της οδοστρωσίας και διαμόρφωση βάσης μεταβλητού πάχους. Ακολούθως θα γίνει ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση βάσης και τελική ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου.

Αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει στη Λεωφόρο Ειρήνης στο τμήμα μεταξύ της Ευαγγελίστριας και της οδού Μαιάνδρου, συνολικού μήκους 60 μέτρων, και στο σύνολο της αμφίδρομης κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρξουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας, καθώς πρόκειται για οδούς πολυσύχναστης κίνησης πεζών και οχημάτων. Καλούνται δε οι οδηγοί οχημάτων, είτε ιδιωτικής χρήσης είτε μέσων μαζικής μεταφοράς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα στο έργο αλλά πρωτίστως για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως τόνισαν σε κοινή τους δήλωση οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης  και Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Χαράλαμπος Τσαμπάζης, «γίνεται μια ουσιαστική παρέμβαση για την ομαλή κυκλοφορία και την ασφάλεια των οδηγών, η επιτυχία της οποίας προϋποθέτει την συνεργασία των πολιτών. Χρειάζεται δε να υπογραμμίσουμε ότι οι παρεμβάσεις οδοποιίας δεν εξαντλούνται στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, αλλά με το συγκεκριμένο έργο καθώς και με το νέο «Κατασκευή οδών έτους 2013» προϋπολογισμού 500.000€, το οποίο εγκρίθηκε στις 8.4.13 από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις σε οδούς οι οποίες έχουν ιεραρχηθεί ως άμεσης προτεραιότητας, όπως η οδός Βυζαντίου, η οδός Ασπιώτη, η οδός Μανίσαλη και στις Εργατικές κατοικίες περιοχής «Τσιγάντε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το