Photo Gallery, Πολιτισμός

«Εργαζόμενα Κορίτσια» στη σκηνή

Στις 25 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη των παραστάσεων του θεατρικού του Ιρλανδού συγγραφέα Φράνκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα Κορίτσια». Η παράσταση είναι παραγωγή του Κέντρου Τεχνών Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου «Αθέμιτος».

Το έργο γραμμένο τη δεκαετία του 1980 μιλά για τη ζωή και τη δουλειά, κυρίως γυναικών, σε κλωστοϋφαντουργία μιάς επαρχιακής κωμόπολης της Ιρλανδίας. Όμως – μιας και η «κρίση» κύκλους κάνει- εκτός των προσωπικών τους στιγμών και αντιθέσεων, τα εργαζόμενα «κορίτσια» έρχονται αντιμέτωπες με την εργοδοσία, όρους και καταστάσεις όπως: Εβδομάδα τριών ημερών, ανταγωνιστικότητα, εκσυγχρονισμός, αύξηση παραγωγής, εθελοντικές αποχωρήσεις, αποζημιώσεις… Μην κατανοώντας γιατί πρέπει πάντα να την πληρώνουν αυτές, αναλαμβάνουν δράση δυναμικά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μάγδα Ευαγγελινού, Έλενα Γλύνη, Δανάη Πανάρετου, Δήμητρα Σκουφογιάννη, Αναστασία Σταμοπούλου, Αλέξανδρος Κοσμάς και Μπάμπης Οργανόπουλος.

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Κοσμάς, την ενδυματολογία η Λένα Γλύνη και τη μουσική έγραψε η Στεφανία Παπαγιάννη.

Είναι η δεύτερη εμφάνιση δράσης του Κέντρου Τεχνών Μαγνησίας σε θεατρική παραγωγή (μετά το «Γράμμα στο Θεό» το 2006) και οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι οι «Συνεργαζόμενοι» με τη Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στη αίθουσα «Αχίλλειον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το