Photo Gallery, Τοπικά

Επ’ αόριστον κατάληψη στη Ζαγορά

Βασικά αιτήματα των μαθητών είναι η αποκατάσταση των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις, καλύτερη εξυπηρέτηση από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τους μαθητές της Μακρυράχης και η πρόσληψη εκπαιδευτικού για μαθητή με αναπηρία

Σε επ’ αόριστον κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου- Λυκείου Ζαγοράς αν δεν δοθεί άμεσα λύση στα αιτήματά τους, προτίθενται να προχωρήσουν οι μαθητές των δυο σχολείων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Να αναφερθεί ότι η κατάληψη ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα, με βασικά αιτήματα για τους μαθητές την αποκατάσταση των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις, καλύτερη εξυπηρέτηση από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τους μαθητές της Μακρυράχης και την πρόσληψη εκπαιδευτικού για μαθητή με αναπηρία.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Ενιαίου Γυμνασίου- Λυκείου Ζαγοράς μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Με αφορμή την παρερμηνεία των αιτημάτων του Ενιαίου Γυμνασίου- Λυκείου Ζαγοράς, επιθυμούμε να παραθέσουμε την αντικειμενική κατάσταση των προβλημάτων, που αφορούν όχι μόνο στους μαθητές, αλλά και γενικότερα στους δημότες του Ανατολικού Πηλίου. Με βάση το βαθμό βαρύτητας των προβλημάτων, που απασχολούν τόσο το σχολείο όσο και την περιοχή μας, αρχικά παραθέτουμε το μείζον πρόβλημα του οδικού δικτύου Ζαγοράς- Χανίων, το οποίο δημιουργήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών προ δυο ετών. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό μας απασχολεί ιδιαίτερα, λόγω των συνεχών κατολισθήσεων, που παρουσιάζονται σε αρκετά σημεία. Παράλληλα, αξίζει να επισημάνουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις συνέπειες που επιφέρει το φαινόμενο αυτό. Είναι βέβαιο λοιπόν, πως συνεχώς κινδυνεύουν μαθητές, καθηγητές και κάτοικοι της περιοχής, λόγω της καθημερινής μετακίνησης βαρέων οχημάτων στα σημεία αυτά.

Προσθέτοντας, ακόμη δυο από τα σημαντικότερα προβλήματα, που απασχολούν ένα μέρος μαθητών και είναι η μετακίνησή τους. Δηλαδή, ο μη εξυπηρετικός προγραμματισμός των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, καθώς οι μαθητές της Μακρυράχης αναγκάζονται να περιμένουν τουλάχιστον μια ώρα μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, όπως επίσης και ο «ανύπαρκτος» εκπαιδευτικός για την κάλυψη των αναγκών σε μαθητή με ειδικές ανάγκες.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, αν δεν ληφθούν υπόψη τα αιτήματά μας και δεν δούμε άμεσα αποτελεσματικές ενέργειες, το σχολείο μας θα τεθεί σε διαρκή κατάληψη».

Στα Δικαστήρια η ΕΛΜΕ κατά του υπ. Παιδείας

Δικαστικά θα κινηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κατά του υπουργείου Παιδείας, για το θέμα της τροποποιητικής εγκυκλίου, η οποία αφορά στις Περιοχές Μετάθεσης στο Νομό Μαγνησίας. Χθες, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε νέα διορθωτική εγκύκλιο, η οποία σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας «δεν διορθώνει τα κακώς κείμενα». «Πρόκειται για υπουργείο – οπερέτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκρ. Σαβελίδης.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ξεκίνησε επαφές με τους βουλευτές και τους εκπρόσωπους των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Ως γνωστόν, με υπουργική απόφαση στις 14 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί της τέως κοινότητας Τρικερίου οι οποίοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και προσωρινά τοποθετημένοι στο Τρίκερι, εντάσσονταν στη νέα Β’ Περιοχή Μετάθεσης.

Ωστόσο, με νέα διορθωτική υπουργική απόφαση που στάλθηκε στις 25 Ιανουαρίου, δόθηκε η δυνατότητα στους παραπάνω εκπαιδευτικούς, να επιλέξουν την ένταξή τους είτε στην Α’ είτε στη Β’.

Η προαναφερόμενη εγκύκλιος προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς καθηγητές έκαναν λόγο για «ύποπτες σκοπιμότητες της διόρθωσης», ενώ το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «πρόκειται για άδικη, καταχρηστική και παράνομη τροποποιητική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τις Περιοχές Μετάθεσης στο νομό».

Όπως προαναφέρθηκε, χθες εστάλη από το υπουργείο Παιδείας νέα διορθωτική εγκύκλιος, η οποία δεν ικανοποίησε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σαβελίδης «ήρθε η διορθωτική της διορθωτικής απόφασης, η οποία δεν αλλάζει τα κακώς κείμενα. Πρόκειται για μια απόφαση, που δεν λύνει το θέμα νομικά, αλλά εν μέρει αριθμητικά και για υπουργείο- οπερέτα. Εμείς από την πλευρά μας θα κινηθούμε δικαστικά κατά του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ανατραπούν οι προαναφερόμενες αποφάσεις για τις Περιοχές Μετάθεσης στη Μαγνησία και παράλληλα θα ενημερώσουμε τους πολιτικούς άρχοντες του Νομού, ώστε να παρέμβουν για την επίλυση του προβλήματος, που έχει προκύψει».

Να αναφερθεί ότι η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητεί την άμεση απαλοιφή των προαναφερθεισών υπουργικών αποφάσεων, να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου του Τρικερίου να υποβάλουν συμπληρωματική αίτηση μετάθεσης, εφόσον το επιθυμούν, από την Περιοχή Β’ στην Περιοχή Α’ Μαγνησίας. Το εν λόγω αίτημα αφορά στην περίπτωση κατά την οποία η απαλοιφή της επίμαχης παράγραφου πραγματοποιηθεί, αφού παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης (31/01/2013).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το