Photo Gallery, Τοπικά

Επιχορήγηση 1,68 εκ. ευρώ στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης θα διατεθεί στο σύνολό του για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών
Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης θα διατεθεί στο σύνολό του για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Στην έγκριση επιχορήγησης συνολικού ύψους 1.680.000 ευρώ προς τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και το 2011 προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει των σχετικών διατάξεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης αποτελεί «ανάσα» τόσο για την τοπική αγορά, όσο και για το Δήμο, αν και καταβάλλεται με «κούρεμα» στο ποσοστό της τάξης του 25% περίπου, βάσει των βεβαιωμένων τιμολογίων. Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα γίνει από το αρμόδιο υπουργείο και όχι από το Δήμο.

Για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών κρατική επιχορήγηση συνολικού ύψους 1.680.000 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται από τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης θα διατεθεί στο σύνολό του για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών που διατηρεί η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου στις οικονομικές χρήσεις έως και το τέλος του 2011.

Ωστόσο, από το Δήμο έγινε χθες γνωστό αμέσως μετά την έγκριση διάθεσης του ποσού ότι εγκρίθηκε με «κούρεμα» στο ποσοστό της τάξης του 25% περίπου, καθώς βάσει βεβαιωθέντων τιμολογίων το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Δημοτικής Αρχής μέχρι και την οικονομική χρήση του 2011 ανέρχεται στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επιχορήγηση συνολικού ύψους 255.000.000 ευρώ έχουν λάβει από την Κεντρική Διοίκηση 41 Δήμοι της χώρας και πλέον επιχορηγούνται άλλοι 100, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Ζαγοράς – Μουρεσίου, με το συνολικό ποσό των 395.000.000 ευρώ.

Η επιχορήγηση, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καταβάλλεται στους Δήμους βάσει πάντα των στοιχείων του μητρώου δαπανών και των βεβαιωθέντων τιμολογίων.

Η χρηματοδότηση αποτελεί «ανάσα» για τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς και για αρκετούς πιστωτές και προμηθευτές της, οι οποίοι θα λάβουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Ωστόσο, όπως από το Δήμο γίνεται γνωστό, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα γίνει προς πιστωτές και προμηθευτές μέσω του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο έχει την αρμοδιότητα, και όχι από τη Δημοτική Αρχή.

«Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών» επισημαίνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «ενέκρινε για λογαριασμό του Δήμου το ποσό του 1,68 εκατομμυρίου ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών οικονομικής χρήσης μέχρι και το 2011. Ωστόσο, υπήρξε «κούρεμα» και μάλιστα μεγάλο, στο ποσοστό της τάξης του 25% περίπου, στην έγκριση του ποσού, καθώς βάσει των βεβαιωθέντων τιμολογίων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου μέχρι και την οικονομική χρήση του 2011 ανέρχονται στο ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το βέβαιο είναι ότι στην περίπτωση κατά την οποία υλοποιηθεί τελικά η πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου, θα πρόκειται για «ανάσα» τόσο για την τοπική αγορά, όσο και για το Δήμο. Η αποπληρωμή θα γίνει από το υπουργείο, καθώς ο Δήμος δεν εμπλέκεται στη διαδικασία» καταλήγει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το