Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

«Επιχείρηση» μετάβασης των επιταγμένων καθηγητών

Φιλοξενήθηκαν από τους Δήμους των Βορείων Σποράδων
Φιλοξενήθηκαν από τους Δήμους των Βορείων Σποράδων

Σε γόρδιο δεσμό, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, εξελίχτηκε για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η χθεσινή μετακίνηση των καθηγητών στα εξεταστικά κέντρα των νησιών των Βορείων Σποράδων για να κάνουν την επιτήρηση στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τελικά οι καθηγητές μετακινήθηκαν στα νησιά από προχθές και φιλοξενήθηκαν από τους Δήμους.

«Συναγερμός» σήμανε προχθές στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς λόγω αφενός των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο, αφετέρου της αδυναμίας του Λιμενικού Σώματος να διαθέσει το σκάφος του, δημιουργήθηκε πρόβλημα για τη χθεσινή μετακίνηση των καθηγητών για να κάνουν επιτήρηση στα εξεταστικά κέντρα της Σκοπέλου και της Αλοννήσου στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για λόγους διαφάνειας οι καθηγητές από τη Σκιάθο κάνουν επιτήρηση στη Σκόπελο και οι καθηγητές της Σκοπέλου στην Αλόννησο. Όπως τονίστηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η μετακίνησή τους γίνεται με σκάφος του Λιμενικού. Λόγω όμως της συνδρομής του για έρευνες στη Χίο, ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα με τη μεταφορά. Σημειώνεται πως το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν διευκολύνει.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την έγκαιρη μετακίνηση των καθηγητών. Υπήρξε μάλιστα προχθές Πέμπτη και επικοινωνία με οδηγό από θαλάσσιο ταξί, ο οποίος δήλωσε αδυναμία μεταφοράς λόγω των ισχυρών ανέμων. Τελικά μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους Σκοπέλου και Αλοννήσου αποφασίστηκε οι καθηγητές να μεταβούν μία ημέρα νωρίτερα στα νησιά, δηλαδή αντί για το πρωί της Παρασκευής, την Πέμπτη με το κανονικό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο. Οι καθηγητές έφτασαν στον προορισμό τους την Πέμπτη και διέμειναν εκεί. Μάλιστα οι έντεκα εκπαιδευτικοί, φιλοξενήθηκαν στα νησιά με τα έξοδα να είναι καλυμμένα από τους Δήμους. Όσον αφορά στους καθηγητές που έπρεπε να μεταβούν από την Αλόννησο στη Σκόπελο και από τη Σκόπελο στη Σκιάθο, αυτή έγινε χθες το πρωί με το κανονικό δρομολόγιο του επιβατηγού πλοίου.

Για τις επόμενες δύο ημέρες εξετάσεων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην ενοικίαση σκάφους για την έγκαιρη μετακίνηση των επιτηρητών, αν διαπιστωθεί πως η διαμονή τους μία ημέρα πριν τις εξετάσεις, είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το