Τοπικά

Επιτυχής εγχείρηση μαθητή με στήριξη καθηγητών

Χειρουργήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ένας μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ο οποίος πάσχει από πολιομυελίτιδα.

Η εγχείρηση που σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιτυχή έκβαση, αποτελεί την πρώτη από τις τρεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν, ώστε ο μαθητής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Ο μαθητής προέρχεται από οικογένεια που δεν διαθέτει μεγάλη οικονομική ευχέρεια, με αποτέλεσμα πέρυσι η ΕΛΜΕ Μαγνησίας να ενεργοποιηθεί. Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ συγκέντρωσε το ποσό των 3.000 ευρώ για να τον στηρίξει οικονομικά, καθώς υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό, ενώ έπρεπε να καλυφθεί και το κόστος των εξετάσεων, αλλά και της διαμονής στις περιοχές που βρέθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μαθητής που ξεχωρίζει για το ήθος του, έχει βραβευτεί επανειλημμένα για τις επιδόσεις του στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στη δισκοβολία.

Οι καθηγητές του σχολείου βρίσκονται στο πλευρό του και τον εμψυχώνουν στη μάχη που δίνει.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως η εγχείρηση είναι η πρώτη και σημαντικότερη από τις τρεις που απαιτούνται. Η εγχείρηση αυτή καθ’ αυτή στέφθηκε από επιτυχία, αλλά θα πρέπει να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός του ασθενή προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.

Ο μαθητής συνοδεύεται από άτομα του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος και θα πρέπει να μείνει στο Νοσοκομείο για 15 τουλάχιστον μέρες πριν επιστρέψει στα μαθήματά του.

Η επόμενη εγχείρηση προγραμματίζεται για την επόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι ώστε να μην παρεμποδιστεί η φοίτηση του μαθητή στη Γ τάξη μιας και θα μετέχει στις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο διευθυντής τόνισε πως ο μαθητής παρακολουθείται και κατευθύνεται από το γιατρό του Νοσοκομείου κ. Νικόλαο Χαυτούρα, ο οποίος είναι και εκείνος που του έδειξε το δρόμο προς το Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Πάτρας, αφού σε κάποια ιδιωτικά νοσοκομεία ζήτησαν για τις εγχειρήσεις μέχρι και 20.000 ευρώ.

Την περσινή σχολική χρονιά, η  ΕΛΜΕ Μαγνησίας είχε απευθυνθεί στους καθηγητές και στους πολίτες της Μαγνησίας για να ενισχυθεί οικονομικά ο μαθητής. Έτσι μαζεύτηκαν περίπου 3000 ευρώ, που έδωσαν στο μαθητή τη δυνατότητα να επισκεφτεί τους γιατρούς, να κάνει εξετάσεις και να καλύψει τα έξοδα διαμονής του στο νοσοκομείο για τις εγχειρήσεις που θα απαιτηθούν.

Ο κ. Σαβελίδης συγκινημένος από την προσπάθεια του μαθητή τόνισε πως «διδάσκει σε όλους μας πώς η ανθρώπινη θέληση, η προσήλωση στο σκοπό, η υπομονή και η επιμονή είναι όπλα που μπορούν να μας οδηγήσουν στο δρόμο του καλού και αγαθού».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το