Τοπικά

Επιστροφή 25ευρου σε 33 εισαχθέντες στο Νοσοκομείο

00nosokom

Στην επιστροφή του ποσού των 25 ευρώ τα οποία κατέβαλαν 33 ασθενείς εισαχθέντες στο Νοσοκομείο Βόλου μετά το εξιτήριο που έλαβαν, θα προχωρήσει σύντομα η Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά την ανάκληση του μέτρου από το Υπουργείο Υγείας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κων. Καραμπάτσας, δήλωσε πως έχουν καταγραφεί οι 33 πολίτες, οι οποίοι εισήχθησαν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία και κατέβαλαν εξερχόμενοι τα 25 ευρώ που όριζε η προηγούμενη απόφαση του υπουργού κ. Άδ. Γεωργιάδη.

«Με την έκδοση της παρούσης, καταργούνται οι υπ’ αριθμ. Πρωτ. Υ4α/οικ. 120068/31-12-2013, Υ4α/οικ.506/03-01-2014 καθώς και Υ4α/οικ.348/03-01-2014 εγκύκλιοι και δεν εισπράττεται το προβλεπόμενο ποσό των 25€ από τον ασθενή για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο», αναφέρει η νέα υπουργική απόφαση την οποία εφάρμοσε πλήρως και άμεσα το Νοσοκομείο Βόλου.

«Τις προσεχείς ημέρες θα ειδοποιηθούν οι πολίτες να εισπράξουν τα χρήματα που κατέβαλαν αν στο μεταξύ δεν έχουν απευθυνθεί οι ίδιοι στο γραφείο κίνησης του Νοσοκομείου για να τα εισπράξουν», τόνισε ο κ. Καραμπάτσας.

Ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και από την υποδοχή της κινητής μονάδας εξετάσεων από τους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς δεκάδες ήταν τα άτομα που μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας όπου σταθμεύει η Κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ για δωρεάν εξετάσεις.

Η Κινητή μονάδα θα παραμείνει στη Ζαγορά μέχρι 11 Ιανουαρίου και πραγματοποιεί:

– Εξετάσεις μαστογραφίας (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες από 40 έως 60 ετών), κατόπιν ραντεβού  στο τηλέφωνο 6994283031.

– Έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές-καπνίστριες άνω των 40 ετών), κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429, καθώς και μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχος για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών), κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 6971819429.

«Στόχος μας είναι τον Μάρτιο η κινητή μονάδα να σταθμεύσει στην περιοχή του Αλμυρού και το καλοκαίρι, και οι δύο κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ να βρίσκονται στα νησιά των Β. Σποράδων. Είναι σημαντικό να φθάνουν οι υπηρεσίες υγείας σε όλη την περιφέρεια ώστε να παρακινούνται οι πολίτες για ελέγχους, ενισχύοντας έτσι την πρόληψη. Η δράση των κινητών μονάδων σχεδόν για τους κατοίκους της υπαίθρου, είναι μια σημαντική προσπάθεια, την οποία στηρίζουμε και θα επεκτείνουμε κοινωνικά και γεωγραφικά, σε συνεργασία με το αξιόλογο προσωπικό των Μονάδων, τους Δήμους της περιφέρειας και τους εμπλεκόμενους φορείς, συλλόγους κ.α. που θέλουν να στηρίξουν προσπάθειες για δημόσιο σύστημα υγείας με καινοτόμες δράσεις, ευαισθησίες και ανθρωπιά», κατέληξε ο κ. Καραμπάτσας.

 

Κινητοποίηση

κατά των χαρατσιών

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τα δύο νέα χαράτσια στην Υγεία, καλούν οι λαϊκές Επιτροπές Καραγάτς, Καλλιθέας, Χιλιαδούς και Αγ. Βασιλείου και συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί, στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τα νέα χαράτσια στην Υγεία και το ένα ευρώ ως συμμετοχή στην εκτέλεση κάθε συνταγής, σύμφωνα με τις λαϊκές επιτροπές, μετατρέπουν το δικαίωμα του λαού για δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τη λαϊκή οικογένεια που στενάζει από την κρίση, την αφαίμαξη, την ανεργία. Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη εκτός από την οργανωμένη ανυπακοή και άρνηση πληρωμής, από τη συνεχή κινητοποίηση του λαού για πλήρη δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου και κατάργηση των χαρατσιών, την οργάνωσή του στις γειτονιές μέσα από τις Λαϊκές επιτροπές, στους χώρους δουλειάς μέσα από τα Σωματεία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το