Ελλάδα

Επιστροφή της 25χρονης που έζησε το σεισμό στο Νεπάλ

  

  

Επέστρεψε στην Αθήνα η 25χρονη Ελληνίδα που έζησε τον εφιάλτη των 7,8 ρίχτερ στο Νεπάλ. Η Κλειώ Ρουσομουστακάκη εγκλωβίστηκε για μέρες στη χώρα και τελικά κατάφερε να επιστρέψει δίνοντας τέλος στην αγωνία των συγγενών της.Ήταν μια σοκαριστική εμπειρία. Επικρατεί ένας χαμός στο Νεπάλ. Είμασταν πολύ κοντά στο επίκεντρο. ‘Κουνηθήκαμε’ αρκετά. Από το χωριό προς το Κατμαντού είδαμε ολόκληρα κομμάτια γης. Ο κόσμος κοιμάται έξω, σε σκηνές, βρέχει λάσπη”, δήλωσε μεταξύ άλλων.Η 25χρονη κοπέλα από την Κρήτη έχει τελειώσει τη Νομική. Ωστόσο, στο Νεπάλ πήγε ως εθελόντρια για να διδάξει αγγλικά σε παιδάκια, μαζί με έναν Πορτογάλο φίλο της.

Όπως είπε το κορίτσι τα συναισθήματά είναι ανάμεικτα. Στεναχωριέται που άφησε μια υπέροχη χώρα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή και θα ήθελε πολύ κάποια στιγμή να επιστρέψει.

Πλέον, η 25χρονη κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους του Νεπάλ που έχουν μείνει χωρίς στέγη, νερό φάρμακα και ηλεκτρικό. “Αφήσαμε φάρμακα και τον εξοπλισμό μας. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει χρειάζονται γιατροί, μηχανικοί, δωρεές”, υπογράμμισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το