Photo Gallery, Αθλητισμός

Επιστροφή στη δράση για τη Νίκη

Μετά το προγραμματισμένο της ρεπό που έγινε στην εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης η Νίκη επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» θα έχουν δύσκολο έργο την Κυριακή αντιμετωπίζοντας στο Παγκρήτιο τον πρωτοπόρο της Football League Εργοτέλη. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που τους φοβίζει, αφού πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Τηλεοπτικό θα είναι αυτό το παιχνίδι, όπως και το επόμενο με τον Ηρακλή Ψαχνών, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στη Νίκη ξεκουράστηκαν μεσοβδόμαδα και πλέον προετοιμάζονται εντατικά για τον αγώνα με τον Εργοτέλη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο πλαίσιο της 21ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Football League. Θα είναι το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τους «κυανόλευκους» και θεωρητικά το πιο δύσκολο μια και καλούνται να μείνουν «όρθιοι» απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο Εργοτέλης κερδίζοντας στη Φυλή τον Θρασύβουλο αύξησε την απόσταση από την 3η της βαθμολογίας Νίκη στους οκτώ βαθμούς. Όμως αυτό δεν τρομάζει τους παίκτες του Στέλιου Μανωλά που στις μεταξύ τους συζητήσεις επισημαίνουν ότι η κατάκτηση βαθμών ή βαθμού είναι κάτι το εφικτό. Εξάλλου, η φετινή Νίκη δείχνει να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όταν παίζει με δυνατούς αντιπάλους. Αντίθετα, κόντρα σε ομάδες που θεωρούνται βατές, όπως ο Βύζας ή ο Θρασύβουλος έπεσε στην …παγίδα τους και έχασε πολύτιμους βαθμούς.

Σημειώνεται για την ομάδα του Βόλου ότι στις 10 εξόδους που επιχείρησε φέτος σημείωσε τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και ηττήθηκε τέσσερις φορές. Όσο για τον Εργοτέλη, έχει εκμεταλλευτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την έδρα του μετρώντας επτά νίκες και μόλις από μία ισοπαλία και ήττα. Οι μόνες ομάδες που κατάφεραν να μη χάσουν από τους «κιτρινόμαυρους» μέσα στο Ηράκλειο ήταν ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, που κέρδισε με 1-0 και ο Φωκικός, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία χωρίς τέρματα.

Όπως είναι λογικό η κόντρα του πρώτου με τον τρίτο της βαθμολογίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και γι’ αυτό το ματς στο Παγκρήτιο θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από τον OTE TV. Μάλιστα, τηλεοπτικό θα είναι και το παιχνίδι που θα δώσει η Νίκη στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τον Ηρακλή Ψαχνών για την 22η αγωνιστική, το οποίο ορίστηκε για το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Αυτό έγινε γνωστό χθες από την Ένωση Football League-Football League 2, που έστειλε έγγραφο στον ΟΠΑΠ ώστε να εξαιρεθεί ο συγκεκριμένος αγώνας από τα δελτία ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ της Κυριακής 17/2.

Η προετοιμασία της Νίκης συνεχίστηκε χθες με μία απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου υπό τις οδηγίες του Στέλιου Μανωλά και του συνεργάτη του Λεωνίδα Μπίλη. Για σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί πρωινές προπονήσεις, ενώ η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο το Σάββατο. Φυσικά σε αυτή δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι Πουρτουλίδης και Φλίγκος. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμπληρώσει κάρτες και δηλώθηκαν ότι θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι της Κυριακής. 

Πάντως, απουσίες θα έχει και ο Εργοτέλης την Κυριακή μια και η νίκη του επί του Θρασύβουλου αποδείχθηκε «Πύρρειος». Οι Πίτσο και Γεωργίου αποβλήθηκαν στο ματς αυτό και φυσικά δεν θα παίξουν κόντρα στη Νίκη. Αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή των Πλουσή και Γκαντιάγκα, καθώς και του Βερμπακόφσκις που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με την εθνική ομάδα της Λετονίας. Στον αντίποδα, ο Σίνιτσα Γκόκιτς μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σαρρή και Τζανακάκη που εξέτισαν τις ποινές τους.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το