Κατηγορίες: Αθλητισμός

Επιστροφή στα… βάσανα για τον Ολυμπιακό Β.

Ύστερα από πέντε μέρες άδεια ξεκίνησε η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου απουσίασαν (δικαιολογημένα) από το χθεσινό προσκλητήριο του Σάκη Τσιώλη. Οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από πέντε μέρες άδεια που τους έδωσε η τεχνική ηγεσία, προκειμένου να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, επέστρεψαν στις προπονήσεις, όχι όμως και οι Τομάς, Σανκαρέ και Σέλεζι, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει μία επιπλέον μέρα άδεια.

Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές επρόκειτο χθες να επιστρέψουν στο Βόλο από Γαλλία, Βέλγιο και Ουγγαρία αντίστοιχα και σήμερα αναμένεται να προπονηθούν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, το πρώτο της νέας χρονιάς (5 Ιανουαρίου), απασχολεί πλέον τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν το 2011 με νίκη. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και «καίγεται» για βαθμούς.

Η αναμέτρηση με την ομάδα της Ν. Σμύρνης είναι σημαντική, καθώς σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει τους τρεις βαθμούς και φτάσει τους 23 θα μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στη Σούπερ Λιγκ. Αν μάλιστα τα υπόλοιπα αποτελέσματα έρθουν ευνοϊκά για το βολιώτικο συγκρότημα, τότε στον Ολυμπιακό θα αρχίσουν να σκέφτονται άλλα πράγματα, βάζοντας ψηλότερα τον πήχη.

Στην πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία δίνουν δύσκολα παιχνίδια. Η Κέρκυρα (19 βαθμοί) αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ο Ηρακλής (19 βαθμοί) με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», ο Αστέρας Τρίπολης (16 βαθμοί) υποδέχεται τον επικίνδυνο Εργοτέλη, ο Πανσερραϊκός (15 βαθμοί) έχει δύσκολο έργο με τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες, ενώ υπάρχει και το παιχνίδι του Ατρόμητου (16 βαθμοί) με τη Λάρισα (11 βαθμοί) στο Περιστέρι. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει τον Πανιώνιο θα αφήσει οκτώ βαθμούς πίσω τους Νεοσμυρνιώτες, ενώ αυτή τη βαθμολογική διαφορά μπορεί να την έχει και από τον Πανσερραϊκό, αν οι Σερραίοι ηττηθούν από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα δείχνει πως βαδίζει σε σωστό δρόμο, ενώ επίκειται και μεταγραφική ενίσχυση στην περίοδο του Ιανουαρίου. Και επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», στον Ολυμπιακό γιατί όχι να μην σκέφτονται πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Φιλικό αύριο με

Πόντιους Κατερίνης

Ορεξάτοι και με διάθεση παρουσιάστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου στη χθεσινή προπόνηση, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τον αγώνα της 5ης Ιανουαρίου με τον Πανιώνιο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Όπως προαναφέραμε, οι Τομάς, Σανκαρέ και Σέλεζι δεν γυμνάστηκαν χθες (είχαν μια μέρα επιπλέον άδεια) με τον Σάκη Τσιώλη να τους περιμένει στη σημερινή προπόνηση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε με μεγάλη ικανοποίηση τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προπόνηση, ενώ σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα υποβληθούν το πρωί σε εργομετρικές εξετάσεις.

Αύριο στις 3.30 μ.μ. ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εν όψει του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο πρόκειται να δώσει φιλικό παιχνίδι με τους Πόντιους Κατερίνης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Σάκης Τσιώλης θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, τόσο αυτούς που αγωνίζονται ως βασικοί, όσο και εκείνους που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την κατάσταση των δύο τραυματιών, του Χαβιέ Ουμπίντες και του Βιθέντε Μόνχε, όπως όλα δείχνουν ο δεύτερος θα προλάβει να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο δικέφαλο φαίνεται να το ξεπερνά και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Εφόσον δεν αισθανθεί ενοχλήσεις τότε θα δώσει το «παρών» στο εναρκτήριο ματς του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο Ουμπίντες εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία (υποφέρει από θλάση) και δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς. Ο Αργεντινός μέσος, πάντως, ίσως προλάβει τον αγώνα με τον Εργοτέλη για την 17η αγωνιστική, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

* Ο Πέτερ Ντολεζάι θα εκτίσει την ποινή του (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (19η αγωνιστική), ενώ μία αγωνιστική νωρίτερα, ως γνωστόν, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό, θα εκτίσει την ποινή του ο Λέαντρο Άλβαρεζ.

Τα μεταγραφικά

Τουλάχιστον τρεις μεταγραφές πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Σάκης Τσιώλης έχει εισηγηθεί στη διοίκηση την απόκτηση ενός επιθετικού και δύο μεσοεπιθετικών ή δύο επιθετικών και ενός επιτελικού μέσου, ανάλογα με το τι θα προκύψει στη μεταγραφική αγορά. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει ζητήσει από τη διοίκηση ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί στο δημιουργικό κομμάτι και στην επίθεση και να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι διοικούντες της ΠΑΕ εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήδη με κάποιους παίκτες έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και συζητήσεις και τις προσεχείς μέρες αναμένονται εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» ίσως αποκτήσουν και έναν αμυντικό, ο οποίος να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο, από τη στιγμή που πέρα του Γιάννη Ζαραδούκα δεν υπάρχει άλλος αριστερός μπακ, με τον Στάθη Ρόκα να αγωνίζεται κατ’ ανάγκη σ’ αυτή τη θέση.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της ΠΑΕ δεν πρόκειται να παραχωρήσει κανένα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ομάδας. Ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον ομάδων από το Βέλγιο, την Ελβετία (Βασιλεία) και την Ιταλία για την απόκτηση του Πάπα Χαλίφα Σανκαρέ, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός στην παρούσα τουλάχιστον φάση, δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον 24χρονο Σενεγαλέζο αμυντικό.

Ανακοίνωση

της ΠΑΕ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τονίζει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώθηκε πως κάποιοι χρησιμοποιώντας την ονομασία της, κάνουν λαχειοφόρο αγορά, προφανώς για προσωπικό τους όφελος. Κατόπιν τούτου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διευκρινίζει ότι ουδέποτε έχει κάνει λαχειοφόρο αγορά για οποιονδήποτε λόγο και ουδεμία ανάμειξη έχει σε οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια, συντελείται αυτήν την περίοδο».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλεπάλληλες εξαφανίσεις και θάνατοι ξένων τουριστών – Ο καύσωνας βασικός «ένοχος»

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στα ξένα ΜΜΕ οι εξαφανίσεις και οι θάνατοι των ξένων τουριστών…

22 Ιουνίου 2024

Πάρνηθα: Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού των εθελοντών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ξυλοδαρμού των εθελοντών στην Πάρνηθα…

21 Ιουνίου 2024

Η Χριστίνα Πολίτη για τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο: «Τίποτα δε θα είναι το ίδιο χωρίς εσένα»

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τη Χριστίνα Πολίτη, αφού «έφυγε» από τη ζωή πολύ…

21 Ιουνίου 2024

Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος – Oι ναοί που πανηγυρίζουν στη Μαγνησία

Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, κατά την οποία ξεκίνησε την πορεία και το έργο της…

21 Ιουνίου 2024

«Ν’ αρχίσουν άμεσα έργα που θα λύσουν τα πραγματικά και χρόνια προβλήματα της περιοχής της Βαμβακουργίας»

"Ν’ αρχίσουν άμεσα έργα που θα λύσουν τα πραγματικά και χρόνια προβλήματα της περιοχής της…

21 Ιουνίου 2024

Προφυλακίστηκαν δυο άτομα για ενδοοικογενειακή βία στα Τρίκαλα

Δυο από τις πρώτες προφυλακίσεις για ενδοοικογενειακή βία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα και…

21 Ιουνίου 2024