Πολιτική

Επιστρέφουν «τέσσερις» στο ΠΑΣΟΚ

    Κ. Σκανδαλίδης, Γιαν. Κουτσούκος, Μιχ. Κασσής και Άντζελα Γκερέκου

Κ. Σκανδαλίδης, Γιαν. Κουτσούκος, Μιχ. Κασσής και Άντζελα Γκερέκου

Τέσσερις βουλευτές που είχαν τεθεί εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ με απόφαση του κ. Βενιζέλου, επιστρέφουν ενόψει συνεδρίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και Άντζελα Γκερέκου.

Την Πέμπτη (σήμερα), σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται ο κ. Βενιζέλος να ενημερώσει σχετικά με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ειδικότερα:

“Αποδέχομαι την πρόσκληση του Προέδρου για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ”, δήλωσε η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, σημειώνοντας ότι “έχω εξάλλου δηλώσει ότι δεν έφυγα ποτέ από το Κίνημα”.

Η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι μέσα από τη συμμετοχή της επιθυμεί να συμβάλει στο διάλογο “για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου που απλώνεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο έως την ανανεωτική, προοδευτική Αριστερά”, έναν διάλογο που, όπως τονίζει, “πρέπει να διεξαχθεί απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς αστερίσκους και προκαταλήψεις”.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της, υπογραμμίζει ότι “αφετηρία γι’ αυτή την επίπονη όσο και αναγκαία διαδρομή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ”.

Εν τω μεταξύ ένταση επικράτησε, την Τετάρτη (χθες), στον τέταρτο όροφο στην Ιπποκράτους, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Επιτροπής Τήρησης Καταστατικού ΠαΣοΚ (ΕΚΑΠ). Υβρεις ανταλλάχθηκαν, τασάκια εκσφενδονίστηκαν, καρέκλες χρησιμοποιήθηκαν απειλητικά χωρίς όμως να καταλήξουν στα κεφάλια συντρόφων.

Τα θλιβερά γεγονότα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο γραμματέας Νομαρχιακής Α’ Πειραιά Ι. Αξαρλής και ο γραμματέας της Β1 Αθήνας Χρ. Σωτηρόπουλος άρχισαν να διαμαρτύρονται ο μεν πρώτος επειδή επιθυμούσε να αυξηθεί κατά δέκα άτομα ο αριθμός των συνέδρων από τον Πειραιά ενώ ο δεύτερος επειδή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα εκλογικά μέτρα για τη εκλογή συνέδρων .

Η ατμόσφαιρα ήταν εύφλεκτη καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν καταγγελίες από τους κ.κ Γ. Παναγιωτακόπουλο και Μιχ. Καρχιμάκη για αδιαφανείς διαδικασίες στο συνέδριο. Λόγο στον λόγο, η συζήτηση ανάμεσα στο μέλος της ΕΚΑΠ κ. Γρ. Φελώνη και στον κ. Αξαρλή μετατράπηκε σε καυγά εκτός ορίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φελώνης κατηγόρησε τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλητεία, πετώντας πάνω στο τραπέζι τα δύο κείμενα που εξέδωσαν η Αριστερή Πρωτοβουλία (Γ. Παναγιωτακόπουλος) και η ομάδα των δέκα στελεχών μεταξύ των οποίων ο κ. Καρχιμάκης. Ο κ. Αξαρλής, σε έξαλλη κατάσταση του ζήτησε να πάρει πίσω αυτό που είπε και ξάπλωσε πάνω στο μεγάλο τραπέζι των συσκέψεων για να αρπάξει τον κ. Φελώνη.

Τον μεν κ. Φελώνη δεν τον πέτυχε, πέτυχε όμως τα γυαλιά του, τα οποία έπεσαν στο πάτωμα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ κ. Ι. Σουλαδάκης, ο οποίος ήταν παρών δεν πρόλαβε να κινηθεί. Στην αίθουσα όμως έτρεξαν οι κ.κ. Π. Κουκουλόπουλος και ο γραμματέας της νεολαίας κ. Κ. Πανταζής, που βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο, θορυβημένοι από τις φωνές.

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Αξαρλής είχε αρπάξει ένα τασάκι για να το ρίξει στον κ. Φελώνη, αλλά τελικώς το εκσφενδόνισε προς τον τοίχο της πλευράς που καθόταν ο ίδιος, και είχε αρπάξει μια καρέκλα και τη χτυπούσε νευρικά στο πάτωμα. Ο κ. Πανταζής πήρε την καρέκλα από τα χέρια του κ. Αξαρλή και τον συγκράτησε από το φόβο μήπως χειροδικήσει και ο κ. Κουκουλόπουλος πότε με το καλό και πότε με το άσχημο κατάφερε να τους χωρίσει και να λήξει το επεισόδιο.

Επειτα από αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να παραιτηθούν τώρα οι διορισμένοι υβριστές.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει σε έξι κινήσεις διάλογο για την κεντροαριστερά

Πρόσκληση για συνάντηση και διάλογο, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του κρίσιμου συνεδρίου του, απηύθυνε το ΠΑΣΟΚ προς το Συντονιστικό Όργανο των έξι κινήσεων που βρίσκονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και είχαν πάρει μέρος σε εκδήλωση που είχε γίνει στο Γκάζι με θέμα την ανασύνταξη του χώρου.

Την πρόσκληση απηύθυναν ο υπεύθυνος για τον διάλογο με τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης.

Η συνάντηση προτείνεται να γίνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Οι έξι κινήσεις που συγκροτούν το Συντονιστικό Όργανο είναι: Κοινωνικός Σύνδεσμος, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Π80, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές. Ηδη έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση οι κινήσεις Πολιτεία, Πρωτοβουλία Β’, Νέοι Μεταρρυθμιστές και πέραν του συντονιστικού των έξι κινήσεων ο κ. Ηλ. Μόσιαλος εκ μέρους της κίνησης Δυναμική Ελλάδα. Ερώτημα παραμένει προς το παρόν τι θα απαντήσει ο κ. Γ. Φλωρίδης.

Για τον κ. Α. Λοβέρδο και τη ΡΙΚΣΣΥ θα υπάρξουν άλλοι χειρισμοί καθώς αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει κόμμα.

Στο κείμενο της πρόσκλησης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς αποτελεί στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι «η επιτυχής συνάντηση στο Γκάζι συνεχίζει να αποτελεί τον οδηγό μας για την ανασύσταση του χώρου, είτε με τη συγκρότηση του Forum για την Κεντροαριστερά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των κινήσεών σας, είτε με οποιοδήποτε άλλο προσφορότερο τρόπο συναποφασίσουμε».

Τονίζεται επίσης ότι «είναι αυτονόητο ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην άποψή του ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς προαπαιτούμενα και ηγεμονισμούς, με ειλικρίνεια, όπως απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες στη χώρα μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το