Photo Gallery, Τοπικά

Επιστολή Κ. Αγοραστού και Περιφερειαρχών για τον Ε65

Οι Περιφερειάρχες στην επιστολή τους τονίζουν τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Οδικού Άξονα Ε-65 με την Εγνατία Οδό

Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε65 και τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό όπως έχει προβλεφθεί ζητούν με κοινό έγγραφό τους προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Λουκά Παπαδήμο, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μετά από σχετικές αποφάσεις των τριών Περιφερειακών Συμβουλίων.

Οι Περιφερειάρχες τονίζουν τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Οδικού Άξονα Ε65 με την Εγνατία Οδό για να αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία, που θα συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με ασφάλεια και ταχύτητα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, καθώς και με τον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω την επίσημων πυλών σύνδεσης της Ελλάδας με την Αλβανία και τη FYROΜ.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η υλοποίηση του Οδικού Άξονα Ε65 και η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Το ενδεχόμενο τερματισμού του οδικού άξονα Ε65 στην Καλαμπάκα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους για τους παρακάτω λόγους:

* Ο Οδικός Άξονας Ε65 πρέπει να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό για να αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία, που θα συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση, τόσο μεταξύ τους  όσο  και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα και κυρίως την Αθήνα, αλλά και με την Ευρώπη μέσω της Εγνατίας και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

* Με την ολοκλήρωση του έργου οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, θα καταστούν κόμβοι μεταφορών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη των περιοχών μας, σε συνδυασμό με την Τρικάλων – Λάρισας (ΠΑΘΕ) και την Τρικάλων- Άρτας (Ιόνια Οδό), η οποία θα πρέπει να επεκταθεί και να φτάσει μέχρι την Κακαβιά.

* Ο Ε65 θα άρει την οδική απομόνωση των ανωτέρω περιοχών, καθιστώντας τους συγκοινωνιακά κέντρα.

* Ο Ε65 είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέες προϋποθέσεις και ανάπτυξη των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την περιφερειακή ανάπτυξη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για  τη συνέχιση του οδικού άξονα Ε65 και τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό όπως αρχικά είχε προβλεφθεί».

Στην Πύλη Τρικάλων

Στην Πύλη Τρικάλων θα βρίσκεται σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου στις 12μ. στο Δημαρχείο της Πύλης θα υπογράψει τη σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου πρόσβασης στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Πύλης, η οποία αναβαθμίζει και τη σύνδεση της Πύλης με το Μουζάκι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το