Τοπικά

Επιμελητήριο: Συγκεντρώνουν υπογραφές κατά Αρ. Μπασδάνη

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Σε συγκέντρωση υπογραφών όσων αντιδρούν στην παραμονή του κ. Αρ. Μπασδάνη στην προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας προχωρούν οι αντίθετοι σε αυτόν στο διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο η συγκέντρωση υπογραφών δεν αναμένεται να φθάσει σε αριθμό τέτοιο, που να απειλείται με πρόταση μομφής ο κ. Μπασδάνης. Οι αντιδρώντες θεωρούν ότι ο κ. Μπασδάνης πρέπει να παραιτηθεί, προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα το Επιμελητήριο, που έχει περιέλθει σε αδράνεια, όπως τονίζουν μέλη του.

Σημειώνεται ότι για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου στο 31μελές διοικητικό συμβούλιο, πρέπει να συγκεντρωθούν 26 υπογραφές, πράγμα που θεωρείται αδύνατο να συμβεί με τους τωρινούς συσχετισμούς δυνάμεων στο ΔΣ.

Προχθές συνεδρίασε η Διοικητική Επιτροπή του φορέα, με αποκλειστικό θέμα τον ορισμό της έκτακτης σύγκλησης του διοικητικού συμβουλίου για την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. Θέματα της συνεδρίασης του ΔΣ θα είναι οι εξελίξεις στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου (ΕΑΕΜ) και το περιεχόμενο της επιστολής του προεδρεύοντα της Εταιρείας κ. Κ. Λεβέντη.

Προχθές συνεδρίασε και το ΔΣ της ΕΑΕΜ και δεν έκανε τελικά αποδεκτές τις παραιτήσεις της προέδρου κ. Θέκλας Καμμένου και του κ. Β. Ζαχείλα. Με εισήγηση του αντιπροέδρου του ΔΣ της Εταιρείας κ. Β. Λαδόπουλου αποφασίστηκε να μη γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις των δύο, διότι δεν προσήλθαν στη διοίκηση, για να δώσουν διευκρινίσεις για τις παραιτήσεις τους. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους υπαλλήλους της ΕΑΕΜ, καθώς και ο ορισμός της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, που ορίστηκε για τις 14 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ συμμετείχαν οι κ.κ. Κ. Λεβέντης, Μιχ. Σπανός, Ι. Μπισακός, Β. Λαδόπουλος, Γ. Ζαφείρης και Τρ. Πλαστάρας.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό χθες, ακόμη δεν έχει απαντήσει το υπουργείο Ανάπτυξης στο αίτημα να γνωμοδοτήσει αναφορικά με την προφορική παραίτηση του κ. Μπασδάνη, όπως υποστηρίζουν μέλη του ΔΣ και της ΔΕ. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ δύο μελών του ΔΣ τις τελευταίες ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το