Κατηγορίες: Πολιτική

Επιμήκυνση του μνημονίου προσδοκά η κυβέρνηση

Στην επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής πέραν της διετίας προσδοκά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Επιδίωξή μας είναι, τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ να εξειδικευθούν σε χρονικό βάθος δημοσιονομικής προσαρμογής μεγαλύτερο της διετίας» ανέφερε, επισημαίνοντας επίσης ότι η επιτυχής προσέγγιση των εθνικών και κοινωνικών στόχων προαπαιτεί την αποτελεσματική υλοποίηση εθνικού σχεδίου το οποίο θα ενσωματώνει τις συμφωνίες με τους εταίρους, «συμφωνίες οι οποίες θα αποτυπώνονται σ’ ένα πληρέστερο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».
«Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, προϋποθέτει ότι εμείς επιδεικνύουμε, σε κάθε περίπτωση, σοβαρότητα, αξιοπιστία, φερεγγυότητα και αποτελεσματικότητα και παράλληλα απαιτούμε, με πειστικότητα, εταιρική αλληλεγγύη». «Προσδοκώ, συνέχισε, ότι στο ευρωπαϊκό περιβάλλον που δημιουργείται, μετά τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, θα έχουμε νέες ευκαιρίες».
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς απολύσεις, μέσω της υλοποίησης της αναλογίας προσλήψεων – αποχωρήσεων και μέσω της μείωσης των συμβασιούχων στο Δημόσιο, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στο σημείο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα δημιουργηθεί μια αξιόπιστη βάσης δεδομένων που αφορούν στη μισθολογική δαπάνη και πώς επεκτείνεται, μέχρι το τέλος του 2012, η απογραφή σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η απογραφή «εμπλουτίζεται με πεδία μισθολογικού χαρακτήρα και δημιουργείται για πρώτη φορά μια επαρκής και αξιοποιήσιμη βάση δεδομένων για την άσκηση αποτελεσματικότερης και δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκαψε το σπίτι του μετά από καβγά με την σύζυγό του

Δεν έφτανε που προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο σε βάρος της συζύγου του ένας άνδρας, βγήκε εκτός…

7 Οκτωβρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 7/10

COSMOTE SPORT 3 22.00 Μπράντφορντ-Νιούπορτ -Ζ- (Δ' Αγγλίας) COSMOTE SPORT 7 20.00 Ράιν Νέκαρ-Αμβούργο -Ζ-…

7 Οκτωβρίου 2024

Από ύψος 12 μέτρων έπεσε ο 14χρονος – Παραμένει διασωληνωμένος

Διασωληνωμένος σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται ο 14χρονος που έπεσε από τον τέταρτο όροφο…

7 Οκτωβρίου 2024

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, με τους δικαιούχους να μπορούν να υποβάλλουν…

7 Οκτωβρίου 2024

Πονοκέφαλος τα ηλεκτρικά πατίνια – Κόβονται 100 πρόστιμα την ημέρα

Περίπου εκατό κλήσεις την ημέρα και μάλιστα με κάποια… ανοχή, κόβουν στους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών,…

7 Οκτωβρίου 2024

Διπλή διακομιδή από Σκόπελο στο Νοσοκομείο Βόλου

Στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκαν χθες, ένας 96χρονος και μία 50χρονη από την ΣΚόπελο. Με μέριμνα…

7 Οκτωβρίου 2024