Τοπικά

Επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανακυκλω-ΖΩ»

H Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητήριου Μαγνησίας μέλος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Ανακυκλω-ΖΩ», διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση μεθαύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176, 2ος όροφος, Βόλος).

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες» και έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση των τοπικών φορέων, καθώς και των δυνητικά ωφελουμένων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για τις δράσεις του συγκεκριμένου επιδοτούμενου προγράμματος, το οποίο αποσκοπεί στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού των Καλλικρατικών Δήμων Βόλου, Λάρισας, Τρικκαίων και Καρδίτσας.

Κύριος στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της κάθε Περιφερειακής Ενότητας ξεχωριστά (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας) με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για άνεργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα επιδοτούμενων δράσεων που αφορούν στην επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων, των Καλλικρατικών Δήμων Λάρισας, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας, που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες, με σκοπό, την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στον τομέα της ανακύκλωσης και της πράσινης οικονομίας και συγκεκριμένα:

Στον κλάδο της συλλογής, μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, προκειμένου να διατεθούν με νόμιμο, ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο για βιομηχανική χρήση, δηλαδή στην παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών, και στον κλάδο της συλλογής, μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, μέταλλο, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί) προκειμένου αυτά να μεταφέρονται σε μονάδες ανακύκλωσης. Το πρόγραμμα υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ανακυκλω-ΖΩ» που απαρτίζεται από τους φορείς: BEE GROUP A.E. – Συντονιστής Α.Σ., ΔΗΜΗΤΡΑ  Κ.Ε.Ε. Α.Ε., Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητήριου Μαγνησίας και δύο αναπτυξιακές εταιρείες των Τρικάλων.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δίκτυο Τοπικών Φορέων για τη Δημιουργία Απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον τομέα της ανακύκλωσης» καλεί τους ενδιαφερόμενους άνεργους, που ανήκουν σε κάποια από τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΕΚΟ), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Στο Δήμο Βόλου, θα επιλεγούν 20 ωφελούμενοι και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2013. Για την υποβολή των αιτήσεων καθώς και για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα «Ανακυκλω-ΖΩ», οι ενδιαφερόμενοι του μπορούν να απευθυνθούν στην Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176, 38221, Βόλος, τηλ. 2421094700, ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου www.anakyklozo.gr από όπου και μπορούν να προμηθευτούν και το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν κατά προτεραιότητα οι παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

• Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

• Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

• Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες

• Άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες Ρομά

• Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια.

Το σημερινό όριο φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 6.591€ ανά άτομο και σε 13.842€ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το