Επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Επίθεση δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Π. Πελεκάνος από το Θ. Κλημόπουλο

Επεισόδιο δημιουργήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όταν ο σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Θωμάς Κλημόπουλος σηκώθηκε από τη θέση και αφού διέσχισε την αίθουσα συνεδριάσεων, πλησίασε στο έδρανο του αντιδημάρχου Πρασίνου Παντελή Πελεκάνου, ξήλωσε το μικρόφωνο και του επιτέθηκε, γιατί κόπηκαν εννιά μουριές στην οδό Δημάρχου Γεωργιάδου με Νικοτσάρα, πριν 20 ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν τέθηκε προς ψήφιση η έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Ο κ. Κλημόπουλος κατήγγειλε την παράταξη της κ. Ζέττας Μακρή που απέκλεισε, επικαλούμενη το Νόμο, τις υπόλοιπες μειοψηφίες από τη συμμετοχή στις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας ζωής και ρώτησε τον κ. Πελεκάνο στη συνέχεια, για ποιο λόγο έκοψε εννιά μουριές στη Δ. Γεωργιάδου. Ρωτούσε σε έντονο ύφος και ο αντιδήμαρχος του απάντησε ότι η κοπή έγινε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας γιατί τα δέντρα ήταν σάπια και κινδύνευαν διερχόμενοι και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο κ. Κλημόπουλος κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο και ενώ το θέμα έδειξε να κλείνει, μετά από πέντε λεπτά ο δημοτικός σύμβουλος, κινήθηκε στο έδρανο του αντιδημάρχου, του ξήλωσε το μικρόφωνο, του επιτέθηκε, όπως επιτέθηκε και σε συμβούλους που του ζήτησαν να σταματήσει να προσβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν πείστηκε από την εξήγηση ότι τα δέντρα ήταν σάπια, χτυπούσε το χέρι στο έδρανο του αντιδημάρχου  και κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν λήφθηκε απόφαση για την κοπή των δέντρων από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο αντιδήμαρχος δεν του απαντούσε , σε μια προσπάθεια να μην οξυνθούν τα πνεύματα, αλλά του ζήτησε να καθίσει στη θέση του «γιατί δε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο Δημοτικό Συμβούλιο».

«Αν ξανακάνεις τέτοιο πράγμα, θα δεις τι έχει να γίνει» ήταν η απειλή του κ.  Κλημόπουλου προς τον κ. Πελεκάνο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε από την παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας και θέμα παραμονής στη θέση του δημοτικού συμβούλου, από την ώρα που δεν εμφανίζεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, χθες με αφορμή διαγωνισμούς για ενίσχυση του καταφυγίου αδέσποτων, άνοιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων για την αύξησή τους.

Όλοι συμφώνησαν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από εκείνους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο δρόμο γιατί τα βαρέθηκαν και επισημάνθηκε πως ο Δήμος πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών.

Δρόμοι

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η μετατροπή των οδών Ογλ και Γαμβέτα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, στα τμήματα από 28ης Οκτωβρίου ώς Ιάσονος.

Η παράταξη της κ. Ζέττας Μακρή έκρινε ότι το ποσό των 234.000 ευρώ, ανά οδό , που θα διαθέσει ο Δήμος, είναι υπερβολικό.

«Μιλάμε για πλήρη ανακατασκευή των οδών με αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού τους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Λαμπρινίδης.

Η ΛΑΣ ζήτησε να διασφαλιστούν δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους, με την κατασκευή γκαράζ, από την ώρα που θα χαθούν θέσεις στάθμευσης.

Αρνητικά ψήφισε η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας γιατί θεώρησε ότι η δαπάνη του έργου είναι υπέρογκη. Αρνητικά ψήφισε και η μείζονα μειοψηφία.

Επίσης η μείζονα μειοψηφία εκτίμησε ότι δεν έγινε διαβούλευση.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και σήμερα με 19 θέματα , τα οποία ο πρόεδρος του Σώματος κ. Φοινικόπουλος ζήτησε να συζητηθούν χθες, αλλά αρνήθηκαν οι παρατάξεις, εφόσον δεν ήταν ενημερωμένες.

 

Η πολεοδομική μελέτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία την πολεοδομική μελέτη (β’ φάση) της Κριθαριάς. Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Μόσχος, τόνισε πως η απόφαση του Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και συμφώνησε με τις μειοψηφίες και τους κατοίκους ότι τα υπόβαθρα στα οποία βασίστηκε η μελέτη είναι πεπαλαιωμένα. Επισήμανε ωστόσο ότι πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε να μην μείνουν «παγωμένες» οι πολεοδομικές εξελίξεις για ακόμα 20 χρόνια.

Εκτίμησε ότι η μελέτη δεν θα «περάσει» ακόμα και από το ίδιο το Υπουργείο που τη συνέταξε. Τη μελέτη ψήφισε ο κ. Ζάχος, παρότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ψήφισε λευκό. Αρνητικά ψήφισαν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Ο κ. Ζάχος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε να δοθεί και το όνομα του Θ. Νάκου σε μια αίθουσα του Δήμου ή σε δρόμο. Επίσης πρότεινε να ονομαστεί αίθουσα «Λεωνίδα Τζανή», χώρος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Ελεύθερη της νόσου παρέμεινε η Μαγνησία”- Εξέλιξη της επιζωοτίας της Πανώλης των Μικρών Μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ενημερώνει όλους τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι μετά…

8 Οκτωβρίου 2024

Eπιστολή από τον Εμπορικό Σύλλογο για την άρση ευθύνης & επιβολής προστίμων σε λιανεμπόρους κατά δειγματολειπτικό έλεγχο από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνέχεια της συνάντησης του Προέδρου ΕΣΒ, κου Οντόπουλου Απ. με…

8 Οκτωβρίου 2024

Οι όμιλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ της υδατοσφαίρισης γυναικών

Ολυμπιακός και Άλιμος ΝΑΣ βρέθηκαν στον ίδιο (Γ’ ) όμιλο κατά τη κλήρωση των ομίλων…

8 Οκτωβρίου 2024

Εντατικές εργασίες στην οδό Λαρίσης – Κοπάνας : Το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο της ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων υδάτων στην οδό Λαρίσης.…

8 Οκτωβρίου 2024

Κακουργηματική δίωξη για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του παιχνιδιού και τον μηχανικό

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου από τη Βέροια, σε λούνα…

8 Οκτωβρίου 2024