Πολιτική

Επεισόδια στο Μεσολόγγι για το σχέδιο Αθηνά

 Χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά διαδηλωτών για το σχέδιο Αθηνά στο Μεσολόγγι
Χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά διαδηλωτών για το σχέδιο Αθηνά στο Μεσολόγγι

Μεσολόγγι, 11. Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών στο Μεσολόγγι χθες Κυριακή. Οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο Αθηνά, πραγματοποίησαν πορεία στο ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του Νομού Μάριος Σαλμάς. Αστυνομικοί εμπόδισαν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο ξενοδοχείο, κάνοντας χρήση χημικών.

Ο δήμαρχος της πόλης Π. Κατσούλης κατήγγειλε αστυνομική βία και ξυλοδαρμούς, κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης του κ. Σαλμά, τον οποίο κατηγορεί για ενορχήστρωση των επεισοδίων.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε, δε, ότι από σήμερα Δευτέρα προχωρά σε απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κατσούλης αναφέρει: «Μετά από ένα μήνα εμπαιγμού, περάσαμε στη βία και τους ξυλοδαρμούς πολιτών. Καταγγέλλω την απροκάλυπτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων και τον ενορχηστρωτή της υφυπουργό. Η αλαζονεία του και η επίδειξη πυγμής τροφοδότησε τη χρήση της αστυνομικής βίας. Όμως δεν πτοούμαστε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινώ την απεργία πεινάς. Στις 6μμ νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Το Μεσολόγγι δεν σκύβει το κεφάλι».

Σήμερα Δευτέρα, στις 12:00 μ., σπουδαστές των ΤΕΙ Μεσολογγίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία κατά του σχεδίου Αθηνά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το