Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Επαναφέρει 78 έκτακτα επιδόματα η ΑΓΕΤ

Ικανοποίηση στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τη διαβούλευση για νέο μισθολόγιο
Ικανοποίηση στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τη διαβούλευση για νέο μισθολόγιο

Όλο και πιο κοντά βρίσκονται, μέσα από το διάλογο, ΑΓΕΤ και εργαζόμενοι καθώς οι διαφορές για το νέο μισθολογικό πλαίσιο αμβλύνονται συνάντηση με τη συνάντηση.

Στη χθεσινή διαβούλευση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού της ΑΓΕΤ Βόλου κ. Βάιος Κουκλουμπέρη, «η εταιρία έκανε κίνηση καλής θέλησης, μετά την πίεση και την επιμονή των εργαζομένων να παραμείνουν στον διάλογο.»

Η διεύθυνση της ΑΓΕΤ, στη χθεσινή συνάντηση με τους συνδικαλιστές, ικανοποίησε μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους,  ενώ την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 π.μ. τα Σωματεία θα καταθέσουν αντιπρόταση και η τελική πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στις συνελεύσεις των κατά τόπους σωματείων.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρία στην πρότασή της επαναφέρει τα 78 επιδόματα εκτάκτων ειδικών συνθηκών εργασίας, που αφορούν μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων (και είχε αναστείλει την καταβολή τους από τον Φεβρουάριο), ενώ μειώνει στο 15% τα σχολικό επίδομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και σε ποσοστό 20% τις διατακτικές Χριστουγέννων και Πάσχα (από 820 ευρώ θα διαμορφωθούν στα 600 € για κάθε εργαζόμενο).

Επίσης, η εταιρία αποφάσισε να ανατείλει από 1ης Απριλίου το επίδομα τακτικότητας (ένα ημερομίσθιο το μήνα για κάθε εργαζόμενο που είναι συνεπής στους χρόνους προσέλευσης στην εργασία του), ενώ μειώνει στο 60% το επίδομα ισολογισμού που αφορά εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία και πριν το πάγωμα ήταν ένας ονομαστικός μισθός ετησίως.

Τέλος, μειώνεται στις 100.000 € (από 300.000 € που δινόταν) το ποσό που θα δοθεί στα Σωματεία Εργαζομένων ανά την Ελλάδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι «βαρδιάνοι»

Στην πρόταση της εταιρίας, η οποία όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές δεν είναι η τελική, υπάρχει ρύθμιση και για τους βαρδιάνους, δηλαδή τους εργαζόμενους που εργάζονται κυκλικά και στις τρεις βάρδιες στους οποίους συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος βάρδιας. Το βασικό όμως είναι ότι θα συνεχίσει να καταβάλλεται το επίδομα, μειωμένο κατά 70 ευρώ περίπου, σε όσους εργάζονται μόνο ημερήσιο ωράριο μετά από απόφαση της εταιρίας κι ενώ στο παρελθόν εργάζονταν κυκλικά και στις τρεις βάρδιες (βαρδιάνοι).

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βόλου κ. Κουκλουμπέρης, επισημαίνει πως παρά τη μεγάλη πρόοδο, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ώστε η τελική πρόταση να οριστικοποιηθεί από βδομάδα με τη σύμφωνη γνώμη των Γενικών Συνελεύσεων όλων των Σωματείων και εν συνεχεία να υπογραφεί η νέα ετήσια επιχειρησιακή σύμβαση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το