Photo Gallery, Τοπικά

«Επί τάπητος» προϋπολογισμός και αγωγές στον Αλμυρό

Στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Συνεδριάζει αύριο στη μία το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

– Εκλογή αντιπρόεδρου Οικονομικής Επιτροπής.

– Κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2013.

– Κατάρτιση Ετησίου προγράμματος Δράσης 2013 του Δήμου Αλμυρού.

– Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού έργων του Δήμου έτους 2013.

– Κατάρτιση έκθεσης οικονομικών στοιχείων Δ΄ τριμήνου προϋπολογισμού 2012.

– Έγκριση και διάθεση πίστωσης σε βάρος του προϋπολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους για πληρωμή υποχρεωτικής δαπάνης.

– Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αγωγής Δημητρίου Στέκα κατά του Δήμου Αλμυρού, ως καθολικού διαδόχου του Δήμου Πτελεού.

– Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αγωγής της εταιρείας «Γεώργιος Αλ. Χαμονικολάου & Σια Ο.Ε.» κατά του Δήμου Αλμυρού, ως καθολικού διαδόχου του Δήμου Πτελεού.

– Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αγωγής της εταιρείας «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» κατά του Δήμου Αλμυρού, ως καθολικού διάδοχου του Δήμου Σούρπης.

– Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αγωγής Χρήστου Βαζούρα κατά του Δήμου Αλμυρού, ως καθολικού διάδοχου του Δήμου Σούρπης.

– Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αγωγής της εταιρείας «ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ Ο.Ε.» κατά του Δήμου Αλμυρού.

Αναβάλλεται η έναρξη για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει τελικά το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην πόλη του Αλμυρού. Λόγω απρόβλεπτου κωλύματος ενός εισηγητή, η έναρξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου θα γίνει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 5-8 το απόγευμα. Φορέας υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι «Πολίτες Εν Γνώσει», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Το α’ εξάμηνο (Φεβρουάριος 2013 – Απρίλιος 2013) και σε σύνολο 12 διαλέξεων θα αναπτυχθεί η θεματική ενότητα της «Ψυχολογίας», η οποία θα συνεχιστεί και κατά το έτος 2013-14.

Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τμήμα της Ψυχολογίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογους επιστήμονες – ακαδημαϊκούς από το χώρο της ψυχολογίας, και της ψυχοθεραπείας, οι οποίοι μέσα από 12 διαλέξεις θα αναφερθούν σε ζητήματα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το ψυχολογικό προφίλ του Έλληνα στην εποχή της κρίσης, τη δομή της οικογένειας και τις επιδράσεις της στο παιδί, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις και το γάμο, το μεγάλωμα των παιδιών και τις συνήθεις συγκρούσεις, την απιστία, τα λειτουργικά όρια και τις συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών κ.ά. Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μπορούν να εγγραφούν όλοι οι πολίτες, χωρίς καμία ηλικιακή ή εκπαιδευτική διάκριση.

Όσοι θέλουν πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο 80.111.70.111 ή στο 6980218621 ή με email: [email protected].

Διάλεξη για τους γονείς στο ΚΔΑΠ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Δήμου, διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών», η οποία θα διεξαχθεί στο χώρο του Κέντρου (θέση Πλατάνια, τηλ. 24220 26355) σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Δήμητρα Κωστούλα, ψυχολόγος (PG Diploma Συμβουλευτικής, ΜΑ Παιγνιοθεραπείας), η οποία θα αναφερθεί στην συναισθηματική αγωγή των παιδιών, δηλαδή την ανάπτυξη ικανοτήτων που σχετίζονται με τον αυτοέλεγχο, την ενσυναίσθηση, τη διεκδικητική στάση, την προσωπική υπευθυνότητα, την αυτοαποδοχή. Δεξιότητες που βοηθούν τα παιδιά να χειρίζονται αποτελεσματικά τις διάφορες προκλήσεις – προβλήματα, βοηθώντας τα να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις και ουσιαστικότερους τρόπους επικοινωνίας

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το