Photo Gallery, Τοπικά

Επί δύο ώρες στο χιόνι τραυματισμένος

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς ένας νεαρός τραυματίστηκε πέφτοντας καθώς έκανε σνόουμπορντ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Ένας νεαρός, τραυματίστηκε πέφτοντας καθώς έκανε σνόουμπορντ.

Σε βοήθεια του νεαρού έσπευσαν άλλοι χιονοδρόμοι, ένας γιατρός που βρέθηκε εκεί προσωρινά για να συζητήσει με τη διοίκηση του Χιονοδρομικού την πιθανότητα πρόσληψής του μετά και τη δημοσίευση σχετικής προκήρυξης και υπεύθυνοι του Κέντρου.

Η μετακίνηση του νεαρού ήταν αδύνατη, ενώ το ιατρείο του Χιονοδρομικού δεν είχε τις δυνατότητες προσφοράς άμεσης και αποτελεσματικής βοήθειας, αφού στην ουσία δεν έχει ακόμη οργανωθεί. Έτσι κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταβεί στα Χάνια και να μεταφέρει τον τραυματία στο Νοσοκομείο.

Επί δύο ώρες, ο νεαρός τραυματίας βρισκόταν στο χιόνι, καθώς το Χιονοδρομικό δεν διαθέτει ειδικό φορείο μεταφοράς στα χιόνια. Η σύσταση και του γιατρού που βρέθηκε εκεί, όπως έγινε γνωστό, ήταν να μην μετακινηθεί λόγω της κατάστασής του. Έτσι ο τραυματίας έπρεπε να αναμένει το ασθενοφόρο από το Βόλο.

Το ΕΚΑΒ Βόλου δέχθηκε κλήση για το περιστατικό λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι. Αρχικά αποφασίστηκε να μεταβεί απλό ασθενοφόρο, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να μεταβεί το ασθενοφόρο –μονάδα. Έφτασε στις 4.30 το απόγευμα, παρέλαβε τον νεαρό και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σκιέρ που βρέθηκαν προχθές στο Χιονοδρομικό και έγιναν μάρτυρες του περιστατικού μιλούν για απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες, επισημαίνοντας ότι τέτοια ατυχήματα δεν είναι σπάνια, μπορεί να συμβούν στον καθένα, ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στην παντελή έλλειψη βασικών για παροχή πρώτων βοηθειών.

Η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου έχει δημοσιεύσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη γιατρού. Δύο γιατροί μετέβησαν εκεί ωστόσο δεν θέλησαν να μείνουν και έτσι το Χιονοδρομικό παραμένει χωρίς γιατρό.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του γιατρού, ο οποίος βρέθηκε προχθές στο Χιονοδρομικό δείχνοντας ενδιαφέρον στην πρόσκληση της πρόσληψης, ότι οι συνθήκες που επικρατούν δεν είναι και οι καλύτερες, γεγονός που δυσκολεύει το έργο παροχής υγείας.

Η έλλειψη γιατρού και οργανωμένου ιατρείου αποτρέπει γιατρούς να αποφασίσουν να εργαστούν εκεί. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει. Οι σκιέρ σε περίπτωση ατυχήματος είναι εκτεθειμένοι σοβαρά στον κίνδυνο…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το