Photo Gallery, Τοπικά

Επίταξη των ναυτικών στη γραμμή Β. Σποράδων

Στην περίπτωση της Μαγνησίας η επίταξη αφορά στους ναυτικούς των δύο πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή των Β. Σποράδων

Την εντολή της Κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτικών έλαβε και εκτέλεσε χθες το απόγευμα και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας εστάλη σε όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας η σχετική εντολή, σύμφωνα με την οποία πρέπει να μοιραστούν στους απεργούς τα φύλλα επίταξής τους. Σύμφωνα με την διαταγή η επίταξη τίθεται σε εφαρμογή από τις 6 σήμερα το πρωί.

Στην περίπτωση της Μαγνησίας, η επίταξη αφορά στους ναυτικούς των δύο πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή των Β. Σποράδων. Σε περίπτωση που δεν παραληφθεί το φύλλο επίταξης από κάποιο ναυτικό, λόγω απουσίας, θα γίνει θυροκόλληση.

Συνεπώς, από σήμερα το πρωί όλοι θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους και να εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια στη γραμμή των Σποράδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Β. Σποράδες βρίσκονται συγκοινωνιακά αποκλεισμένες από την περασμένη Παρασκευή. Εδώ και πέντε ημέρες δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο, γεγονός που έχει επιφέρει ελλείψεις σε αρκετά βασικά είδη στα νησιά.

Είναι επίσης γεγονός, ότι στη Λιμενική Αρχή του Βόλου –όπως σημείωσε ερωτηθείς σχετικά ο κεντρικός λιμενάρχης Βόλου κ. Χρ. Κανάκης- δεν ασκήθηκαν πιέσεις για μεταφορές προϊόντων στα νησιά, αλλά ούτε και επιβατών για την εκτέλεση δρομολογίων.

«Ο κόσμος είχε ενημερωθεί για την απεργία και προσάρμοζε ανάλογα το πρόγραμμά του» σημείωσε.

Χθες το απόγευμα λιμενικοί συνέταξαν τα φύλλα πορείας, σύμφωνα με την εντολή της Κυβέρνησης και τα παρέδωσαν στους ενδιαφερομένους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το