Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Επίταξη και των 19 εξεταστικών κέντρων στο Νομό Μαγνησίας

Αγώνας δρόμου της Αστυνομίας για την επίδοση των φύλλων πορείας
Αγώνας δρόμου της Αστυνομίας για την επίδοση των φύλλων πορείας

Η επίδοση των φύλλων πορείας στους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Δεκάδες αστυνομικοί χθες είχαν ως αντικείμενο την επίδοση των φύλλων επίταξής τους, όπως προβλέπει η διαδικασία. Έως αργά χθες το απόγευμα είχαν επιδοθεί 1.600-1.700 φύλλα πορείας και υπολείπονταν περίπου 300. Η επίδοση συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ. Η επίδοση έγινε ομαλά, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Δεν καταγράφηκαν περιπτώσεις αντίδρασης ή άρνησης για την παραλαβή τους. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας χθες, στη βασική της προτεραιότητα, είχε την επίδοση των φύλλων πορείας στους καθηγητές σε έναν αγώνα δρόμου για να μην παρέλθουν οι ημερομηνίες. Οι καθηγητές βρίσκονται σε επίταξη και πρέπει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 15 Μαΐου. Θα πρέπει να βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οπότε και αρχίζει η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση άρνησης στην εκτέλεση των καθηκόντων τους υπάρχει κίνδυνος απόλυσης μετά από τρεις μήνες.

Εκτός όμως από την επίταξη των καθηγητών επιτάσσονται και τα σχολικά κτίρια όπου θα λειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα. Στη Μαγνησία έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν 19 συνολικά εξεταστικά κέντρα, όπου δεν θα επιτρέπεται κάποια παράνομη ενέργεια (όπως π.χ. κατάληψη, παρεμπόδιση εισόδου κ.λπ.) και ο παραβάτης θα συλλαμβάνεται αμέσως από την Αστυνομία και θα παραπέμπεται στην Εισαγγελία.

Τα κτίρια αυτά θα επιτηρούνται από την Αστυνομία, που καλείται να έχει τη γενική εποπτεία και την τήρηση της τάξης και της ομαλότητας. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι αστυνομικοί θα έχουν ελέγξει την ελεύθερη πρόσβαση στα εξεταστικά κέντρα μαθητών και εκπαιδευτικών. Από την Αστυνομική Διεύθυνση θα ληφθούν έκτακτα μέτρα και όλα τα απαραίτητα που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, που δεν είναι και ιδιαίτερα συνηθισμένες…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το