Τοπικά

Επίσκεψη στο Δήμο Βόλου και την Π.Ε. Μαγνησίας από κλιμάκιο της ΝΔ

 

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόλου
Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόλου

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο, συνοδευόμενο από τη βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόλου και η ευρύτερη περιοχή. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Βόλου Νατάσσα Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Ν.Δ. Δ. Μπαζίγος, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γ. Κίτσιος και Γ. Φωτόπουλος αντίστοιχα, και ο τομεάρχης Μαγνησίας του κόμματος Β. Κολώνιας.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, η κατεύθυνση για συναντήσεις στελεχών της Ν.Δ. με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών έχει δοθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να προωθηθούν λύσεις σε προβλήματα, όπου αυτό είναι εφικτό, και να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες που χρονίζουν.

Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε καταρχάς στη δραματική αύξηση της ανεργίας στην περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον ακόμη και οι πιο εύρωστες παραγωγικές μονάδες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι συνέπειες της κρίσης στο Βόλο είναι ακόμη πιο οδυνηρές λόγω της ιδιαίτερης παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής (βιομηχανία και βιοτεχνία). «Ο Βόλος και η Μαγνησία βρίσκονται μπροστά στο φάσμα μιας δεύτερης περιόδου αποβιομηχάνισης, μετά από αυτή της δεκαετίας ’85 – ’95, που θα οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση της τοπικής οικονομίας και σε εκρηκτική αύξηση της ανεργίας» τόνισε ο δήμαρχος και ενημέρωσε τον κ. Παπαδόπουλο για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να προωθήσει, σε συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, την εκπόνηση ενός τοπικού προγράμματος δράσεων για τη στήριξη της απασχόλησης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να αποφευχθούν δραματικές εξελίξεις στο μέλλον.

Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν η πορεία ολοκλήρωσης του Περιφερειακού και ιδιαίτερα η εξέλιξη της εργολαβίας-«σκούπα» που έχει δημοπρατηθεί από εθνικούς πόρους, όπως και το έργο αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης της γραμμής Βόλου – Λάρισας που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για το θέμα της ηλεκτροκίνησης, συγκεκριμένα, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για το Δήμο Βόλου, δεδομένου ότι θα συμβάλει στη στήριξη του τουρισμού, στην κατακόρυφη αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών και στην ενδυνάμωση του αναπτυξιακού διπόλου Βόλου-Λάρισας, ενώ θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αναβίωση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου με σύγχρονους όρους και την ενοποίηση του θεσσαλικού χώρου. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι έχει συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παν. Θεοφανόπουλο, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Παπαδόπουλος μετέφερε στο δήμαρχο τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη, ότι οι πιστώσεις του έργου είναι εξασφαλισμένες και το έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα θέματα του λιμανιού και οι εξελίξεις που αφορούν στη λειτουργία του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, καθώς συνδέονται άμεσα με τις αναπτυξιακές προοπτικές και το στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον της περιοχής.

Τέλος ο κ. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου επιδιώκει να έχει ουσιαστική συνεργασία με τα στελέχη της κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθεί και η διπλή ιδιότητα της κ. Ζ. Μακρή, ως βουλευτή της Ν.Δ. και παράλληλα ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το