Τοπικά

Επίσημη πρώτη για την «Πρωτοβουλία των 5» αύριο στο Βόλο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Πανελλαδικό ενδιαφέρον προκαλεί η αυριανή πρώτη δημόσια εκδήλωση – ημερίδα της «Πρωτοβουλίας των 5 δημάρχων», που θα διεξαχθεί στο Βόλο, με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική».  Στο Βόλο, λοιπόν, θα βρίσκονται αύριο Τετάρτη οι Δήμαρχοι Αθηναίων Γ.Καμίνης, Θεσσαλονίκης Ι.Μπουτάρης, Πατρέων Ι.Δημαράς και Ιωαννιτών Φ.Φίλιος, που μαζί με τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη συγκροτούν την «Πρωτοβουλία των 5 δημάρχων», προκειμένου να λάβουν στην ημερίδα και στην πρώτη κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη. Η ημερίδα θα  αρχίσει στις 5.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Βόλου και αποτελεί μείζον γεγονός, αφού οι 5 Δήμαρχοι, πλαισιούμενοι από τους καθ’ ύλην αρμόδιους συνεργάτες τους, πρόκειται να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και να διαμορφώσουν, για πρώτη φορά σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινή στρατηγική κατεύθυνση όσον αφορά την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Όπως είναι γνωστό το εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας των 5» αποτελεί πολιτική παρέμβαση που επικεντρώνεται στο χώρο της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατικής μεταρρύθμισης του κράτους και αντιμάχεται την αντιμεταρρύθμιση, τη συντήρηση, την ακινησία και την πόλωση. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά αυτής της παρέμβασης, τις θέσεις και τους στόχους της, στον επίσημο ιστότοπο της «Πρωτοβουλίας των 5» www.prv5.gr, από όπου θα μεταδοθεί και η αυριανή εκδήλωση ζωντανά από το Δημαρχείο Βόλου.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:

Η στρατηγική κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» σε θέματα κοινωνικής πολιτικής

Οι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης

Τα εμπόδια που συναντούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής

Καινοτόμες / πετυχημένες δράσεις στους 5 Δήμους

Η ημερίδα απευθύνεται σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό τομέα, στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών του προσώπων, αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να την συμμετάσχει και να συμβάλει.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει ομάδα εργασίας όπου με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων θα διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις  προς την πολιτεία και τους πολίτες, για την ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Οι προτάσεις αυτές θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου των 5 Δημάρχων την ίδια μέρα στις 12.00, στο Δημαρχείο του Βόλου.

 

Πεποίθηση των 5 Δημάρχων είναι ότι «η βαθιά και παρατεταμένη κρίση που εξακολουθεί να διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό των τοπικών κοινωνιών καθώς η φτώχεια και η ανεργία τείνουν να διαχέονται σε όλο και περισσότερα στρώματα, μεταβάλλει άρδην τον ρόλο και τις προτεραιότητες της αυτοδιοίκησης. Το υφιστάμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας είναι επείγουσα ανάγκη να γίνει πιο ισχυρό και αποτελεσματικό, αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια συνεκτική τοπική κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το