Photo Gallery, Αθλητισμός

Επίσημα νέος προπονητής στον Ολυμπιακό ο Παντελίδης

Ο 48χρονος προπονητής θα παρουσιαστεί αύριο επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ σε συνέντευξη Τύπου

 

Από την περασμένη Δευτέρα, όταν έγραφε η «Θ» πως ο Σούλης Παπαδόπουλος θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου, ως πρώτο υποψήφιο να τον διαδεχθεί στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είχαμε αναφέρει τον Σάββα Παντελίδη. Ο εν λόγω προπονητής είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων». Δεν θα βρίσκεται, ωστόσο, σήμερα στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ αύριο Πέμπτη θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του από τη διοίκηση, σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό.

Ο Σάββας Παντελίδης είναι ο τρίτος προπονητής που θα εργαστεί στον Ολυμπιακό Βόλου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη Σούπερ Λιγκ. Η πρόσληψη του Παντελίδη, αλλά και του νέου γυμναστή της ομάδας, Βασίλη Σέγγου (ο Γιώργος Αδάμ αποτελεί παρελθόν), ανακοινώθηκε και επίσημα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Σάββα Παντελίδη και τον γυμναστή Βασίλη Σέγγο. Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:30 στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου και η παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού».

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Βόλο, επισκέφτηκε χθες το Πανθεσσαλικό και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις, τους χώρους στους οποίους γυμνάζεται η ομάδα, ενώ πέρασε και από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Δεν μετέβη στην Τρίπολη για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Αστέρα, καθώς τον Ολυμπιακό θα κοουτσάρει ο Αντώνης Μάνδαλος.

Παντελίδης: Ξέρω πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθα

Ο Σάββας Παντελίδης στις πρώτες του δηλώσεις, ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, αναφέρθηκε στην πρόκληση που του παρουσιάζεται να δουλέψει σε μια ιστορική ομάδα με μεγάλη δυναμική, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, τονίζοντας:

«Γνωρίζω πολύ καλά σε ποια ομάδα έρχομαι να εργαστώ. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, όπως μεγάλη είναι και η πρόκληση για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική. Έχω ήδη αρχίσει να ενημερώνομαι για την ομάδα. Δεν έχω πλήρη εικόνα για τον Ολυμπιακό, τον έχω δει σε δύο παιχνίδια, ωστόσο, αυτό που διαπίστωσα είναι, πως έχει πολύ καλό υλικό.

Η ομάδα έχει μείνει λίγο πίσω στη βαθμολογία, θα προσπαθήσουμε ωστόσο να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι, έτσι ώστε σύντομα να βρεθούμε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται δουλειά, μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Τα πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο. Εύχομαι να δικαιώσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που με εμπιστεύτηκαν και να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας».

Ποιος είναι ο Σ. Παντελίδης

Ο Σάββας Παντελίδης, γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1965 και ως προπονητής, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Θρασύβουλο το 2005, στον οποίο και παρέμεινε έως το 2007. Μάλιστα την πρώτη του περίοδο ως προπονητής έφτασε με την ομάδα της Φυλής ένα βήμα πριν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, την οποία έχασε τελικά με ένα βαθμό διαφορά από τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Ανέλαβε τη Ρόδο το 2007 και τον Φωστήρα το 2008, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στη συνέχεια, ανέλαβε την ομάδα της Καλλιθέας τον Ιανουάριο του 2009, την οποία δεν κατάφερε να την διατηρήσει στη Β’ Εθνική. Μένει στην ομάδα και βάζει της βάσεις για να επιστρέψει στη Β’ Εθνική, αποκλείει μάλιστα στο κύπελλο τον Πανθρακικό, που αγωνιζόταν τότε στη Σούπερ Λιγκ. Παραιτήθηκε, όμως, από την Καλλιθέα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε το Αιγάλεω, παραιτήθηκε όμως μετά από μόλις δύο εβδομάδες. Τον Μάιο του 2010 αναλαμβάνει την ομάδα των Τρικάλων, αναγκάζεται όμως σε παραίτηση από το πρόεδρο της ομάδας τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Ακολουθεί ο Εθνικός Πειραιώς που μένει από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2011,  όπου και παραιτήθηκε λόγω ανυπαρξίας της διοίκησης της ΠΑΕ. Τον ίδιο μήνα αναλαμβάνει για τον υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής τον Πανθρακικό, στον οποίο παραμένει και την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά.

Τον Μάιο του 2012 πετυχαίνει με τον Πανθρακικό την επιστροφή της ομάδας της Κομοτηνής στην Σούπερ Λιγκ. Τον Οκτώβριο του 2012 το συμβόλαιο του με τον Πανθρακικό λύθηκε κοινή συναινέσει, ύστερα από κάποια μέτρια αποτελέσματα στη Σούπερ Λιγκ.

Νέος γυμναστής ο Βασίλης Σέγγος

Ο Βασίλης Σέγγος θα είναι ο νέος γυμναστής του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ο Γιώργος Αδάμ αποτελεί και αυτός παρελθόν από το βολιώτικο συγκρότημα, μετά τη λύση της συνεργασίας της ΠΑΕ με τον Σούλη Παπαδόπουλο. Ο Σέγγος ήταν γυμναστής στον Πανθρακικό, όταν προπονητής στην ομάδα της Κομοτηνής ήταν ο Σάββας Παντελίδης, ενώ οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν επίσης στην Καλλιθέα, στα Τρίκαλα και στον Εθνικό. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ειδικότητα στη φυσική κατάσταση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το