Κατηγορίες: Τοπικά

Επίθεση στο φαρμακείο του Θ. Κλημόπουλου – Ανακοινώσεις συμπαράστασης

Φθορές στο φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου των «Δρόμων Συνεργασίας», Θωμά Κλημόπουλου, προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής στο Βόλο.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες προσπάθησαν με αιχμηρό αντικείμενο να σπάσουν την τζαμαρία του φαρμακείου, ενώ ζωγράφισαν με σπρέι στην τζαμένια είσοδο έναν σταυρό σε κύκλο, αλλά όχι το γνωστό φασιστικό σύμβολο.

Ο δημοτικός σύμβουλος δήλωσε στην Αστυνομία πολύ μικρό ποσό φθορών στο φαρμακείο του.

Το φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου Θωμά Κλημόπουλου, το οποίο δέχθηκε επίθεση από φασιστικά, όπως φαίνεται, στοιχεία, επισκέφτηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου να εκφράσει στον κ. Κλημόπουλο τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης, «η Δημοτική Αρχή έχει σταθερό μέτωπο ενάντια στο φασισμό, το νεοναζισμό και σε φαινόμενα κοινωνικής βίας και ανομίας, απέναντι στα οποία απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμπαράταξη, πολλώ μάλλον που δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται στην πόλη μας τέτοιες επιθέσεις».

 

Ο Π. Μουτσινάς

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς αναφέρει για το γεγονός:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου κ. Θωμά Κλημόπουλου, ενός αγωνιστή που υπηρετεί με συνέπεια τα πιστεύω του. Όποιος διαφωνεί με τις ιδέες του μπορεί να το εκφράζει μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, γιατί κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι’ αν αυτή ασκείται, εκτός των άλλων έχει στόχο την τρομοκράτηση, τον αποπροσανατολισμό και την αδρανοποίηση των πολιτών.

Στην εποχή της πιο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία αντιμετωπίζεται απ’ την κυβέρνηση με αντιλαϊκή και αδιέξοδη συνταγή που επιβάλλεται από τους δανειστές και τους τεχνοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, διαμορφώνονται συνθήκες θερμοκηπίου για την γέννηση και την ανάπτυξη της βίας σε διάφορες μορφές. Σ’ αυτά τα φαινόμενα πρέπει να αντισταθεί σύσσωμη η δημοκρατική κοινωνία μας».

 

Η Αντιφασιστική

Κίνηση Μαγνησίας

«Η φασιστική επίθεση που δέχτηκε το φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου Θωμά Κλημόπουλου, με φασιστικά συνθήματα αλλά και με σφαίρες αεροβόλου όπλου, αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή προειδοποίηση και πρόκληση για όλο το μαζικό κίνημα της περιοχής μας» αναφέρει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας.

Τονίζει ακόμη μεταξύ άλλων ότι «η επίθεση στον Θ. Κλημόπουλο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη γιατί αυτό θα αποθρασύνει τους φασίστες. Αντίθετα το μαζικό κίνημα πρέπει να δώσει άμεσα μια καθαρή και δυνατή απάντηση στη φασιστική απειλή.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε ένα μαζικό αντιφασιστικό ενωτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/12 στις 5μμ στην πλατεία Ελευθερίας, όλες τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες που αντιπαλεύουν το φασισμό, όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτό το συλλαλητήριο».

 

Το ΕΕΚ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του στέκεται στο πλευρό του Θωμά Κλημόπουλου, μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και δημοτικού συμβούλου Βόλου εκλεγμένου με την αυτοδιοικητική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας», ο οποίος στοχοποιήθηκε από τις ναζιστικές συμμορίες που δρουν στην περιοχή του Βόλου.

 

Ο Μ. Μιτζικός

Σε δήλωσή του ο Μιχ. Μιτζικός, ένας, ως γνωστόν, από τους διεκδικητές της δημαρχίας Βόλου στις ερχόμενες εκλογές, τονίζει:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στο φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου κ. Θωμά Κλημόπουλου. Κάθε μορφή βίας που λαμβάνει χώρα, τρομοκρατεί, φοβίζει την κοινωνία και κλονίζει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Η κοινωνία του Βόλου, θα σταθεί ενάντια σε κάθε έκνομη και δειλή πράξη που στοχεύει κάθε συμπολίτη μας».

 

Ο Φαρμακευτικός

Σύλλογος Μαγνησίας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας με ανακοινωσή του «καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη φασιστική επίθεση στο φαρμακείο του συνάδελφου μας Θωμά Κλημόπουλου τις τελευταίες ώρες. Τα αεροβόλα όπλα και τα ναζιστικά σύμβολα θυμίζουν άλλες μακρινές εποχές που οι πολίτες της πόλης μας δεν θέλουν να τις θυμούνται. Όλοι μαζί θα πρέπει να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε από τους διοικούντες περισσότερη προστασία τόσο στους συνάδελφους μας όσο και γενικότερα στους συμπολίτες μας , ειδικά αυτό το διάστημα ακόμη περισσότερο, μιας και δοκιμάζονται από τις τόσο ακραίες πολιτικές του μνημονίου».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024

Πρωτιά σε διαγωνισμό για 1ο ΓΕΛ Βόλου – Μαθητές μεγιστοποιούν τα κέρδη εικονικής εταιρείας

Το επιχειρηματικό τους ταλέντο δείχνουν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου που κατάφεραν στο πλαίσιο…

12 Μαρτίου 2024

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024

Βιωματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με…

12 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο ξενοδοχείο «Φίλιππος»

  Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές και μαθήτριες της Γ ’Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ.…

12 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Ανησυχία για τη δημόσια υγεία – Συνοικία γέμισε ποντίκια

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει τους τελευταίους στην πόλη της Λάρισας και ειδικά στη συνοικία της…

12 Μαρτίου 2024