Πολιτική

Επέστρεψαν οι Αγανακτισμένοι

Αγανακτισμένοι

Επέστρεψαν το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο οι «Αγανακτισμένοι» ύστερα από δύο περίπου χρόνια. Στην Αθήνα με κεντρικά συνθήματα όπως «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια! Η Πορτογαλία δείχνει το δρόμο» οι «Αγανακτισμένοι» πλημμύρησαν την πλατεία Συντάγματος. Οι «Αγανακτισμένοι» είχαν απευθύνει κάλεσμα μέσω διαδικτύου.

Mε μπαλόνια, χρώματα και αυτοσχέδια πλακάτ οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα με πανό και συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, το σχέδιο «Αθηνά» και τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Από τη συγκέντρωση διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφ. Αμαλίας.
Στις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωθέντες από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη Λεωφόρο Αμαλίας φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών.
Στις 8.15 ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.
Μετά τις 9 το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχώρησε από τη συγκέντρωση και η Λεωφ. Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ενώ στην περιοχή παρέμεναν συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το