Photo Gallery, Τοπικά

Επέκταση φωτισμού στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των αποκριάτικων εκδηλώσεων
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Στην επέκταση του φωτισμού στα δημοτικά διαμερίσματα προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου επιχειρώντας να καλύψει τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει μέσα από την οικοδόμηση νέων περιοχών τα τελευταία χρόνια στις κατά τόπους περιοχές.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα τοποθετηθούν 20 και πλέον στύλοι σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ γίνονται διάφορες συζητήσεις και το θέμα προωθείται από τον αντιδήμαρχο κ. Νικολάου.

Η επέκταση του φωτισμού κρίνεται απαραίτητη, καθώς αρκετές οικίες και άλλες κτιριακές επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να χρειάζεται ο απαιτούμενος φωτισμός για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εργαζομένων.

Οι ανάγκες έχουν ήδη καταγραφεί, καθώς και σε ποια δημοτικά διαμερίσματα χρειάζεται άμεση παρέμβαση. Η εγκατάσταση γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ενώ το κόστος επιβαρύνει το Δήμο.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «βρισκόμαστε σε επαφές και συζητήσεις, ώστε να επεκτείνουμε το δημοτικό φωτισμό στην περιοχή μας και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Προσπαθούμε, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα, ενώ μέριμνά μας είναι το οικονομικό κόστος να κινηθεί σε προσιτά επίπεδα».

Στο μεταξύ, εντατικοποιούνται το τελευταίο διάστημα οι επαφές και οι συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τους αρμόδιους φορείς για τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων, όπου αναμένεται να προσέλθουν και αρκετοί επισκέπτες από τις γύρω περιοχές. Το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το Βελεστίνο για την Κυριακή των Αποκριών και ο Ριζόμυλος για την Καθαρά Δευτέρα.

Χθες η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε με διάφορους φορείς, προκειμένου να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον αποκριάτικο χαρακτήρα των εκδηλώσεων.

Όπως τόνισε η κ. Λαΐτσου, «οι αρμόδιοι συντελεστές εργάζονται εντατικά, ώστε να διοργανώσουμε ως Δήμος πολύ όμορφες εκδηλώσεις και να χαρεί ο κόσμος. Εντατικοποιούμε τις συναντήσεις με τους φορείς και δίνουμε μεγάλη σημασία στη συμβολή των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων».

Ο προγραμματισμός προσλήψεων με οκτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή.

Ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προσλήψεις συμβασιούχων, καθώς σε λίγο καιρό λήγουν οι πεντάμηνες συμβάσεις της Κοινωφελούς Εργασίας και οι υπηρεσίες του Δήμου θα χρειαστούν επιπλέον προσωπικό για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν διαρκώς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το