Κατηγορίες: Τοπικά

Εξιχνιάστηκε η ληστεία ιδιοκτήτριας περιπτέρου στη Ν. Ιωνία

Τρία νεαρά άτομα συνελήφθησαν ως οι δράστες ληστείας 38χρονης περιπτερού πριν από μερικές ημέρες στη Νέα Ιωνία. Δύο από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες και ένας Βούλγαρος. Οι τρεις τους προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση στο πλαίσιο των γενικότερων προσαγωγών που κάνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες καθημερινά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια και κουκούλες και αυτό προκάλεσε υποψίες στους αστυνομικούς πως είχαν διαπράξει ή προτίθετο να διαπράξουν κάποιο αδίκημα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν ληστέψει ιδιοκτήτρια περιπτέρου στη Νέα Ιωνία και τρεις ημέρες αργότερα είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή του Αναύρου. Η ληστεία και η απόπειρα είχαν γίνει στις αρχές του μήνα.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου μία ληστεία και μία απόπειρα ληστείας που σημειώθηκαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Συνελήφθησαν ως δράστες τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί κι ένας αλλοδαπός.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και τρεις κουκούλες τύπου «full face», καθώς και αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνταν στη διάπραξη των ληστειών. Ως δράστες συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 24 ετών κι ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι τρεις δράστες κατελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, να έχουν στην κατοχή τους τρία μαχαίρια συνολικού μήκους από 19 έως 21 εκατοστά και τρεις ολοπρόσωπες κουκούλες τύπου «full face» και συνελήφθησαν, ενώ τα ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποίησαν τις παραπάνω κουκούλες και τα μαχαίρια για να διαπράξουν τις εξής περιπτώσεις ληστειών:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2-10-2013, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μετέβησαν σε περίπτερο 38χρονης ημεδαπής, όπου με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και δέκα πακέτα τσιγάρων.

Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες της 5-10-2013 έχοντας και πάλι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μετέβησαν σε ξενοδοχείο 52χρονου ημεδαπού, όπου με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ερευνώντας ερμάρια στο χώρο υποδοχής, χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάτι.

Οι συλληφθέντες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας για τα περαιτέρω. Παραπέμπονται στον ανακριτή για να απολογηθούν. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για συμμετοχή των τριών δραστών σε τυχόν άλλες ληστείες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Μαυρογιαλούρος επιστρέφει

  Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν, ένας άλλος πολιτικός έρχεται για να βάλει τα πράγματα…

16 Ιουνίου 2024

H παραφροσύνη ενός πυρηνικού πολέμου

    Του  Αχιλλέα Παπαρσένου*    Βιβλίο: Nuclear War: A Scenario Συγγραφέας: Annie Jacobsen Εκδ.…

16 Ιουνίου 2024

Νεκρός ο Αμερικανός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί – Βρέθηκε σε παραλία

Νεκρός εντοπίστηκε ο 55χρονος Αμερικανός τουρίστας που αναζητούνταν από τις Αρχές μετά την εξαφάνισή του…

16 Ιουνίου 2024

Στην 111ΠΜ στην Αγχίαλο η αναβάθμιση των 38 F-16 Βlock 50 C/D στο Επίπεδο 52+/Adv

Οι Τούρκοι έχουν ακουστά τους χειριστές της 347 Μοίρας που πριν πετάξουν με τα F-16C/D…

16 Ιουνίου 2024

Άκαρπες οι έρευνες για τις δύο αγνοούμενες τουρίστριες στη Σίκινο – «Έχω παραπατήσει, δεν αισθάνομαι καλά», το τελευταίο μήνυμα

Συνεχίζεται το θρίλερ στη Σίκινο για τις δύο Γαλλίδες τουρίστριες που αγνοούνται στο νησί από…

16 Ιουνίου 2024

Η Ορθόδοξη Υμνογραφία πηγή τής δογματικής διδασκαλίας τής Εκκλησίας

    Πόσες φορές ψάλλαμε το «Χριστός Ανέστη» από το Πάσχα  ώς την περασμένη Τετάρτη,…

16 Ιουνίου 2024