Photo Gallery, Τοπικά

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου

Ο 35χρονος αθίγγανος, προχθές το απόγευμα παρουσιάστηκε στις διωκτικές αρχές και ομολόγησε την πράξη του

 

Ζευγάρι αθιγγάνων οι δράστες του συμβάντος στη Νέα Ιωνία

 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η ληστεία που έγινε πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου στη Ν. Ιωνία Βόλου από δύο δράστες, οι οποίοι με το πρόσχημα να μεταφέρουν τον 80χρονο παθόντα με το αυτοκίνητό τους στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ.

Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν με συνέπεια ο 80χρονος να ταλαιπωρηθεί μέχρι να βρει κάποιο διερχόμενο όχημα και να μεταβεί στα ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στο Βελεστίνο.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι ένας από τους δράστες είναι 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος προχθές το απόγευμα παρουσιάστηκε στις διωκτικές αρχές. Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του, πως πλησίασε τον 80χρονο κατά την έξοδό του από την Εφορία Νέας Ιωνίας και κατονόμασε ως συνεργό του την 36χρονη ημεδαπή σύζυγό του.

Ο 35χρονος αθίγγανος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Σύλληψη ημεδαπού για εμπρησμό

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 46χρονος ημεδαπός για εμπρησμό.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ο 46χρονος ημεδαπός πρώτες πρωινές ώρες της 27-12-2011 έθεσε φωτιά σε τέντα περιπτέρου στη Λάρισα, προκαλώντας φθορές που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

 

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Τέλος, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, δύο ανήλικοι 16χρονοι ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον προαύλειο χώρο δημοτικού παιδικού σταθμού, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατείχαν από κοινού μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,4 γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες μετά τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

 

 

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

Τριανταεξάχρονος Βούλγαρος, τον οποίο μαχαίρωσε ο συνεργός του γιατί διαφώνησαν στη μοιρασιά, είναι ένας από τους δράστες του σοβαρού τραυματισμού 33χρονου κοσμηματοπώλη, κατά τη διάρκεια ληστείας στις 17/12/2011 στο Περιστέρι.
Οι δύο δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες, μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο, επί της οδού Μονεμβασιάς και πυροβόλησαν με πιστόλι τον 33χρονο ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 12 χιλιάδων ευρώ.
Από την έρευνα που έκανε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Παπάγου, προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες είναι ο 36χρονος Βούλγαρος, ο οποίος λίγες ώρες μετά τη ληστεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύμα στο στήθος από μαχαίρι.
Το τραύμα, το προκάλεσε ο συνεργός του με τον οποίο διαφώνησαν στο μοίρασμα των κλοπιμαίων. Ο 36χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τον 33χρονο κοσμηματοπώλη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθηνών.

 

Ληστεία

στην Αργολίδα

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία σε όλη την Αργολίδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία χθες στις 2.00 το μεσημέρι μπήκαν και λήστεψαν υποκατάστημα τράπεζας στο Κρανίδι.
Συγκεκριμένα, οι ληστές εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους εξανάγκασαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

 

Εξαρθρώθηκε

σπείρα

παραχαρακτών

Με την κατηγορία της παραχάραξης χαρτονομισμάτων κατά συναυτουργία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα 3 νεαροί Αλβανοί και ένας 18χρονος Κερκυραίος ,οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ από άντρες της Ασφάλειας Κέρκυρας. Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε δύο από τους κατηγορούμενους βρήκαν 5 πλαστά χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ. Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, οι νεαροί τα είχαν προμηθευτεί από ένα 17χρονο Αλβανό, τον οποίο στη συνέχεια εντόπισαν μαζί με τον 18χρονο Κερκυραίο σε ένα διαμέρισμα-εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων. Με την παρουσία δικαστικού έγινε έρευνα στο διαμέρισμα και βρέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σαρωτής και ένας εκτυπωτής τα οποία κατασχέθηκαν.

 

 

Θανάσιμη

πτώση

75χρονου

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία «στην περιοχή Ασκύφου του δήμου Σφακίων, Ι.Χ. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 75χρονο, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και της πυκνής ομίχλης, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε έξω από το δρόμο. Ο 75χρονος στην προσπάθειά του να βγει από το αυτοκίνητο, από την πόρτα του συνοδηγού, κατά την έξοδό του από αυτό κατακρημνίστηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του».

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής που ανέσυραν νεκρό τον 75χρόνο άντρα, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σφακίων.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το