Photo Gallery, Τοπικά

Εξαπάτησαν ηλικιωμένο στο Βόλο και τον έπεισαν να τους δώσει 500 Ε

Νεαροί που ισχυρίστηκαν ότι είναι φίλοι του γιου του και τους χρωστά χρήματα

Εξαπάτησαν ηλικιωμένο στο Βόλο

και τον έπεισαν να τους δώσει 500 Ε

Ένα ακόμη περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένου με τη μέθοδο του «γνωστού και φίλου» καταγράφεται το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Βόλο. Δράστες δύο νεαρά, άγνωστα, άτομα και θύμα ένας ηλικιωμένος άντρας. Το περιστατικό αφηγήθηκε και περιγράφηκε από άτομα του φιλικού περιβάλλοντος του ηλικιωμένου, από τον οποίο οι νεαροί δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 500 ευρώ.

Επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία δεν έγινε, χωρίς να αποκλείεται να μην έγινε και η σχετική αναφορά-καταγγελία.

Φιλικά όμως πρόσωπα του 84χρονου έκαναν γνωστό ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, επιστρέφοντας από την αγορά, τον πλησίασαν δύο νεαρά άτομα και άρχισαν να του μιλούν. Τον αποκάλεσαν με το μικρό του όνομα, ήταν ιδιαίτερα φιλικά και έδειχναν να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της οικογενειακής του ζωής. Οι δύο νεαροί, όπως έγινε γνωστό, μετά από τη σύντομη, αλλά και πολύ φιλική κουβέντα, είπαν στον ηλικιωμένο ότι ο γιος του τούς χρωστούσε 500 ευρώ. Κατάφεραν να πείσουν τον ηλικιωμένο να τους δώσει τα χρήματα. Όπως αναφέρθηκε ο 84χρονος πήγε στο σπίτι και έδωσε τα χρήματα στους δύο νεαρούς, οι οποίοι και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Λίγες ώρες αργότερα έγινε αντιληπτό πως επρόκειτο για απάτη.

Το περιστατικό συζητήθηκε έντονα το βράδυ του Σαββάτου στο φιλικό περιβάλλον του 84χρονου, καθώς πρόκειται για μία ακόμη -από τις εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες πια- υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με αυτή τη μέθοδο.

Συνιστάται σε περίπτωση που άγνωστοι σας πλησιάσουν και ισχυριστούν ότι γνωρίζουν συγγενικά σας πρόσωπα με τα οποία έχουν οικονομικές διαφορές να μη δώσετε χρήματα. Όπως έχουν τονίζει επανειλημμένα αξιωματικοί της Αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται η επικοινωνία με τα συγγενικά άτομα που επικαλούνται οι δράστες προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν τυχόν υπάρχει οικονομική διαφορά.

Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως που άγνωστοι αναφέρουν οικονομική διαφορά έχει διαπιστωθεί εκ των υστέρων ότι πρόκειται για απάτη. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων, που δεν έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις στην περιφέρεια της Μαγνησίας (περιοχή Αλμυρού, Σούρπης, Βελεστίνου), ενώ τώρα άρχισαν να καταγράφονται και στην πόλη του Βόλου.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις οι άγνωστοι κτυπούν την πόρτα ηλικιωμένων και ζητούν χρήματα, σε άλλες τους πλησιάζουν στο δρόμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για στοχευμένη επιλογή, γίνεται μετά από ενημέρωση που παίρνουν γύρω από τη ζωή των προσώπων αυτών και έτσι στήνουν την απάτη.

Τ. Κ.

 

 

 

Χτύπησαν ηλικιωμένο

για να κλέψουν το φορτηγό του

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, 23.

Στο Κιάτο Κορινθίας, χθες το απόγευμα πέντε άγνωστοι Ρομ, αφού ακινητοποίησαν Ι.Χ. φορτηγό, στο οποίο επέβαινε ένας 76χρονος, οι δύο εξ αυτών μπήκαν στο φορτηγό αφού χτύπησαν και έριξαν τον ηλικιωμένο οδηγό στο δρόμο, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από μισή ώρα περίπου, το φορτηγό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στην Τραγάνα Κιάτου.
Ο 76χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τους Ρομ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το