Αθλητισμός

Εξαιρετική εμφάνιση της Νίκης, επιβλήθηκε 2-1 του Πανθρακικού

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ1

Το προβάδισμα -έστω και μικρό- για πρόκριση στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε η Νίκη. Χθες «δάμασε» με 2-1 τον Πανθρακικό στο Πανθεσσαλικό και με εφόδιο αυτό το σκορ θα παλέψει στη ρεβάνς της Κομοτηνής. Εξαιρετική απόδοση είχαν οι «κυανόλευκοι» που έφτασαν στη νίκη με ανατροπή. Ο Ισαάκ Χοβέ ήταν ο «δράστης» και των δύο βολιώτικων τερμάτων (42’ και 51’), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Ρομέου στο 12’.

Πολύ όμορφο θέαμα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες νωρίς το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό. Βέβαια, όπως επισήμανε και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας στη συνέντευξη Τύπου, η ώρα τέλεσης του αγώνα (15.30) ήταν… απάνθρωπη, αφού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (αλλά και οι θεατές, ιδίως εκείνοι που βρίσκονταν στην Ανατολική κερκίδα) ταλαιπωρήθηκαν αρκετά κάτω από τον καυτό ήλιο. Παρ’ όλα αυτά η Νίκη απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο και «γονάτισε» τον Πανθρακικό που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ με 2-1.

Αν κάποια ομάδα αισθάνεται αδικημένη από το σκορ, αυτή σίγουρα θα πρέπει να είναι η Νίκη, καθώς ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ακόμη κι όταν βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, δεν πανικοβλήθηκε. Έψαξε την ισοφάριση με ορθολογικό τρόπο και με την ίδια ακριβώς τακτική έφτασε στην ανατροπή.

Πρόσωπο της αναμέτρησης αναμφίβολα ήταν ο Ισαάκ Χοβέ. Στο 13’ έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία ομάδας του, αλλά στη συνέχεια «πήρε το αίμα του πίσω» πετυχαίνοντας δύο γκολ. «Μαέστρος» ο Ιβάν Γέσιτς που έπαιξε πίσω από τον Χρήστο Τζιώρα, πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Αντόνιο Ανιέτε, ενώ σε γενικές γραμμές κανείς από τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα δεν υστέρησε.

 

Τα πλάνα των

δύο «μονομάχων»

Με διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο «μονομάχοι». Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας άφησε εκτός ενδεκάδας τον Μικαέλ Σεϊμάν λόγω ενός μικροτραυματισμού, προκειμένου να τον προστατέψει. Στη θέση του έβαλε τον Πάρη Μπακάλη. Πιο αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ζουλιώτη, Ρεπετσά, Γιώτα και Σοϊλέδη. Ακασού και Μπακάλης ήταν οι αμυντικοί χαφ, Μανουσάκης και Ισαάκ επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ ο Γέσιτς οργάνωνε το παιχνίδι λίγο πίσω από τον Τζιώρα που ήταν ο σέντερ φορ.

Από την πλευρά του Πανθρακικού ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Σέρεμετ κάτω από τα δοκάρια και τους Σκλιοπίδη (δεξιά), Χρήστου (αριστερά), Μίκουλιτς και Ζος (σέντερ μπακ) στην άμυνα. Στο κέντρο έπαιξαν οι Τριανταφύλλου, Ρομέου (στον άξονα), Ζεκίνια (δεξιά), Ντιόγκο (αριστερά), με τον Πόποβιτς να συνεπικουρεί τον Κατσικοκέρη, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

 

Από μοιραίος

…ωραίος ο Ισαάκ

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να… σέβονται περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε τον αντίπαλο στα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Ο Πανθρακικός άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ δυσκολεύοντας έτσι την κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς «κυανολεύκων». Μάλιστα ευτύχησε να ευστοχήσει στο πρώτο σουτ που πραγματοποίησε στον αγώνα.

Ήταν το 12ο λεπτό όταν ο Ρομέου σούταρε λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής «τρυπώντας» τα χέρια του Αποστολίδη, ο οποίος φάνηκε να μην έχει καλή ορατότητα, καθώς πολλά σώματα βρίσκονταν μπροστά του. Το 0-1 ήταν γεγονός «παγώνοντας» τους παίκτες και τους φιλάθλους της Νίκης.

Ωστόσο το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα θα μπορούσε να ανταποδώσει άμεσα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (13’) έχασε σπάνια ευκαιρία, όταν ο Γέσιτς πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Χοβέ, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά. Ο Ισπανός, αν και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σέρεμετ, πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων απογοητεύοντας τους οπαδούς της Νίκης.

Το γκολ φάνηκε να ξυπνά τους «κυανόλευκους», οι οποίοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή στο 19’. Ο Σοϊλέδης με περίτεχνη ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους και έπιασε συρτό σουτ, το οποίο έφυγε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι (άουτ).

Ο Σοϊλέδης συμμετείχε και στη φάση του 28’. Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Νίκης πραγματοποίησε σέντρα και ο Μανουσάκης για λίγο δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Θέλοντας η ομάδα του να πιέσει πιο ψηλά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας έδωσε εντολή στον Μπακάλη να προωθηθεί. Έτσι η διάταξη της ομάδας του μετατράπηκε σε 4-1-4-1 με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Ακασού.

Τα δέκα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς συγκινήσεις και τη μονοτονία έσπασε ένα μακρινό βολέ του Γέσιτς που πέρασε πάνω από τα γκολπόστ (38’). Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τη Νίκη. Ο Γέσιτς πραγματοποίησε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και ο Ισαάκ, αν και μικρός το δέμας, πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέρεμετ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (1-1).

Ο Πανθρακικός φάνηκε να αντιδρά και είχε δύο καλές στιγμές λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Πρώτα στο 44’ ο Πόποβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ υποχρεώνοντας τον Αποστολίδη να «απογειωθεί» στο αριστερό «παραθυράκι» και να διώξει σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Γιώτας έκανε λανθασμένη πάσα δίνοντας τη δυνατότητα στον Ζεκίνια να μπει στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά. Ωστόσο ο έμπειρος στόπερ διόρθωσε το λάθος του κοντράροντας με αυτοθυσία του σουτ του Πορτογάλου μέσου.

 

Έδωσε πνοή

ο Ανιέτε στο β’

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Νίκη. Ο Μανουσάκης παραπονέθηκε για έντονη ζαλάδα από την αφόρητη ζέστη και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας τον αντικατέστησε με τον Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος έδωσε πνοή στην ομάδα του. Αξιοσημείωτο το ότι χρειάστηκε μόλις… 20 δευτερόλεπτα στην επανάληψη για να δημιουργήσει την πρώτη καλή φάση. Ο Ισπανός χαφ έκανε ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Τζιώρα, ο οποίος την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τους αμυνομένους.

Η Νίκη συνέχισε να υπερέχει και στο 50’ ο Ανιέτε απέφυγε με προσποίηση τον Χρήστου, αλλά αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση προτίμησε να δώσει στον Γέσιτς. Ο… αλτρουισμός, όμως, που επέδειξε δεν του βγήκε σε καλό, καθώς η πάσα του δεν έφτασε ποτέ στον Σέρβο με τους αμυντικούς του Πανθρακικού να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Αυτό δεν απέτρεψε τους να πετύχουν δεύτερο τέρμα και μάλιστα στο επόμενο λεπτό (51’). Ο Σοϊλέδης με φανταστική ενέργεια ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Τζιώρα. Ο 24χρονος φορ με τη δύναμή του κέρδισε την κόντρα από τον Μίκουλιτς και η μπάλα στρώθηκε στον Ισαάκ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν οφσάιντ στον σκόρερ αλλά δεν έχουν δίκιο, καθώς ο Ζος είχε ξεχαστεί και δεν εφάρμοσε το τεχνητό οφσάιντ όπως οι συμπαίκτες του, με συνέπεια να καλύπτει τον Ισπανό μέσο που σκόραρε από κανονική θέση.

Ο Πανθρακικός έδειχνε αιφνιδιασμένος απ’ την παραπάνω εξέλιξη και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Όμως ο Γιώτας πρόλαβε τον Κατσικοκέρη μετά από σέντρα του Ντιόγκο στο 55’ διευκολύνοντας τον Αποστολίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Η συνέχεια ανήκε στη Νίκη, η οποία θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα σε δύο περιπτώσεις. Στο 61’ ο Ανιέτε έπιασε φαλτσαριστό σουτ το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ επτά λεπτά αργότερα ίδια κατάληξη είχε και δυνατό βολέ του Τζιώρα. Ο μαχητικός σέντερ φορ της Νίκης είχε κλέψει την μπάλα από τον Ρομέου, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει ιδανικά τη φάση.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Πανθρακικός ενέτεινε την προσπάθεια για να ισοφαρίσει. Μάλιστα θα μπορούσε να το πετύχει στο 86’, όταν μετά από φάουλ του Κάσες, ο Παπαγεωργίου κέρδισε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Τζάνη που σούταρε από την «καρδιά» της περιοχής. Ωστόσο ο Μπακάλης βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή της εστίας.

Επίσης δύο κεφαλιές του Κάσες στο 90’ και του Ζος στο 92’ δεν βρήκαν στόχο. Έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου από την ΕΠΣ Μακεδονίας βρήκε θριαμβεύτρια τη Νίκη με σκορ 2-1 έχοντας αρκετές ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

* Μαζί παρακολούθησαν τη χθεσινή αναμέτρηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Ανδρέας Πάτσης και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και γνωστός δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το