Photo Gallery, Τοπικά

Εξαγωγή ελαιόλαδου Πηλίου στην Αμερική

 

Άνοιγμα στη νέα αγορά και για την ελιά από τον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό
Άνοιγμα στη νέα αγορά και για την ελιά από τον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό

Το ελαιόλαδο και η ελιά Πηλίου «κατακτούν» και την Αμερική. Σε εξαγωγές στη νέα και πολλά υποσχόμενη αγορά προχωρεί ήδη μέσω της συμβολαιακής γεωργίας η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών. Βάσει της συμφωνίας, εξήχθησαν ήδη στην Αμερική οι πρώτοι 15 τόνοι ελαιόλαδου και ελιάς αντίστοιχα, σε τιμές ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μέλη του Πρωτοβάθμιου Αγροτικού Συνεταιρισμού, με τη συνεργασία να συνεχίζεται. Παράλληλα, η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού εξάγει ελαιόλαδο και ελιά στην Ιταλία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Σκόπια, χώρες με τις οποίες συνεργάζεται παραδοσιακά.

Σε νέα αγορά προωθεί ήδη ποσότητες ελαιόλαδου και ελιάς Πηλίου η διοίκηση του τοπικού Πρωτοβάθμιου Αγροτικού Συνεταιρισμού, υλοποιώντας συμφωνία για την εξαγωγή των προϊόντων στην Αμερική, μέσω της συμβολαιακής γεωργίας.

Η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων ήρθε σε συμφωνία με εκπρόσωπο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο οποίος με την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών ανέλαβε τη διάθεση των ονομαστών πηλιορείτικων προϊόντων στη νέα αγορά της Αμερικής, σε τιμές ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μέλη του φορέα.

Βάσει της υπογραφής του συμβολαίου συνεργασίας, η διοίκηση του Πρωτοβάθμιου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων διέθεσε ήδη προς εξαγωγή στην Αμερική ποσότητα 15 συνολικά τόνων ελαιόλαδου και ελιάς αντίστοιχα, με τα κέρδη για τους παραγωγούς μέλη της να είναι ικανοποιητικά.

Όπως ορίζουν οι όροι του συμβολαίου, η συνεργασία του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού με τον εκπρόσωπό του στην Αμερική θα συνεχιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον και άμεσα πρόκειται να εξαχθούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και νέες ποσότητες ελαιόλαδου και ελιάς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού, τα ποιοτικά άριστα και ονομαστά πηλιορείτικα προϊόντα παρουσιάζουν έντονη ζήτηση στη νέα αγορά της Αμερικής, με τους καταναλωτές να τα προτιμούν και τις εξαγωγές να αποφέρουν ικανοποιητικά κέρδη στους παραγωγούς σε περίοδο οικονομικής κρίσης, γενικότερης ύφεσης και έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας.

«Κατακτούμε μια νέα αγορά» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Δημ. Σπανός «με την εξαγωγή ποσοτήτων ελαιόλαδου και ελιάς στην Αμερική. Οι εξαγωγές γίνονται βάσει της συμβολαιακής γεωργίας και με την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με εκπρόσωπό μας στην Αμερική για πέντε συνολικά χρόνια. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, έφυγε ήδη το πρώτο φορτίο 15 τόνων ελαιόλαδου και ελιάς Πηλίου αντίστοιχα. Πρόκειται για ένα «άνοιγμα» σε μια νέα αγορά με μεγάλη προοπτική, στην οποία το ελαιόλαδο και η ελιά Πηλίου, προϊόντα αρίστης ποιότητας και ονομαστά, παρουσιάζουν έντονη ζήτηση, με τους καταναλωτές να τα προτιμούν. Τα προϊόντα μας εξάγονται στην Αμερική σε τιμές ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μέλη μας, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Με την ευκαιρία απευθύνουμε έκκληση στους παραγωγούς να παραδίδουν τα προϊόντα τους στον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Οφείλουν όλοι τους να αντιληφθούν ότι τα προϊόντα τους πρέπει να τα διακινεί ο Αγροτικός μας Συνεταιρισμός, ο οποίος στο πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας έχει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται καλύτερα τις τιμές, όταν έχει στη διάθεσή του όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες. Η επιτυχία στη νέα αγορά της Αμερικής είναι δεδομένη, διότι ξέρουμε πολύ καλά τι προϊόντα στέλνουμε. Το όφελος θα το δουν οι παραγωγοί μέλη μας στις εκκαθαρίσεις» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

Παραδοσιακές αγορές

Πέρα από το «άνοιγμα» στη νέα αγορά της Αμερικής, η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων συνεχίζει τις εξαγωγές ελαιόλαδου και ελιάς στις αντίστοιχες παραδοσιακές, με τις οποίες συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

Στις προαναφερόμενες αγορές η ζήτηση του ελαιόλαδου και της ελιάς Πηλίου είναι έντονη από την πλευρά των καταναλωτών, με τους εμπόρους να συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των κυρίαρχων προτεραιοτήτων τους τα αρίστης ποιότητας και ονομαστά πηλιορείτικα προϊόντα.

«Εξάγουμε ελαιόλαδο και ελιά Πηλίου» τονίζει ο κ. Σπανός «στην Ιταλία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Σκόπια. Η ζήτηση των αρίστης ποιότητας και ονομαστών πηλιορείτικων προϊόντων, όπως είναι το ελαιόλαδο και η ελιά, είναι έντονη στις προαναφερόμενες χώρες και τα κέρδη για τους παραγωγούς μέλη μας ικανοποιητικά. Το ενδιαφέρον των εμπόρων είναι επίσης έντονο, επιλέγουν τα προϊόντα μας, καθώς παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ζήτηση στις αγορές της Ιταλίας, της Τσεχίας και των Βαλκανίων. Οι προαναφερόμενες αγορές είναι παραδοσιακές για εμάς και συνεργαζόμαστε χρόνια μαζί τους. Το σημαντικό είναι ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, γενικότερης ύφεσης και έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας τα προϊόντα μας παρουσιάζουν ζήτηση, έχουμε τη δυνατότητα εξαγωγών και εξασφαλίζουμε τιμές ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μέλη μας, οι οποίοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι η σοδειά τους πρέπει να παραδίδεται στο Συνεταιρισμό για το συμφέρον όλων μας» καταλήγει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το