Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Εξέταση δεκάδων ανασφάλιστων

Περισσότερα από 160 περιστατικά τις πρώτες μέρες στο Ιατρείο Αλληλεγγύης

Ξεπερνούν τα 160 τα περιστατικά ανασφάλιστων συμπολιτών που έχουν αποταθεί μέχρι στιγμής στο Ιατρείο Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στο Βόλο, προκειμένου να εξεταστούν και να έχουν δωρεάν περίθαλψη.

Το ιατρείο συμπλήρωσε χθες δεκαπέντε ημέρες λειτουργίας και σύμφωνα με τους γιατρούς υπάρχει η αναμενόμενη προσέλευση κόσμου. Άλλωστε οι συμπολίτες τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν τη λειτουργία του και μεταβαίνουν εκεί για να εξυπηρετηθούν.

Την πόρτα του ιατρείου πέρασαν συμπολίτες διαφόρων ηλικιών, άτομα μακροχρόνια άνεργα, αλλά και άλλοι που έχασαν τη δουλειά τους πριν λίγους μήνες. Μάλιστα αρκετοί προέρχονται από το χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Πρόκειται δηλαδή για συμπολίτες που έκλεισαν τα καταστήματά τους λόγω της δραματικής πτώσης κατανάλωσης και ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις γονιών που δυσκολεύονται να φροντίσουν για την υγεία των παιδιών τους.

Κάποιοι είχαν παραμελήσει την υγεία τους εδώ και πολύ καιρό και τώρα, μέσω του ιατρείου, απέκτησαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από κάποιον γιατρό για να βοηθηθούν. Υπάρχουν όμως και τα επείγοντα περιστατικά, όπου οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν σε κάποιο Νοσοκομείο.

Το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και της επιτροπής που ενεργοποιήθηκε για τη λειτουργία του ιατρείου κ. Χρήστος Πανάγος, σημείωσε πως το Ιατρείο Αλληλεγγύης συμπλήρωσε δεκαπέντε ημέρες λειτουργίας. Στο ιατρείο αντιμετωπίζονται περιστατικά ανασφάλιστων ατόμων που δεν διαθέτουν ούτε βιβλιάριο απορίας, αλλά και μακροχρόνια ανέργων.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «καθημερινά επισκέπτονται το ιατρείο γύρω στα 10-15 άτομα ανά ειδικότητα. Υπάρχουν τέσσερις ειδικότητες, δηλαδή παθολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι και ψυχίατροι. Για παράδειγμα, στην ειδικότητα του παθολόγου έχουν απευθυνθεί γύρω στους 80 ανασφάλιστους. Βλέπουμε ότι πολλοί συμπολίτες είχαν παραμελήσει την υγεία τους και δεν φρόντιζαν για την ιατρική τους περίθαλψη, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν, αν και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήταν χρόνια. Επίσης υπάρχουν και τα επείγοντα περιστατικά, καθώς εξετάζουμε κάποιον και διαπιστώνουμε ότι θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την προάσπιση της υγείας του».

Ο κ. Πανάγος υπογράμμισε το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον των γιατρών να συμμετάσχουν στο ιατρείο, που σημαίνει ότι θα εμπλουτιστούν οι ειδικότητες που θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με τη διαδικασία, τόνισε πως «για τον κάθε συμπολίτη που έρχεται στο ιατρείο, λαμβάνουμε το ιστορικό του και τον εξετάζουμε. Στη συνέχεια καταγράφουμε τα στοιχεία του, όπως και τη φαρμακευτική αγωγή που δώσαμε, ενώ με τη συνταγή ο ασθενής μεταβαίνει στο Κοινωνικό Φαρμακείο απ’ όπου μπορεί να προμηθευτεί τα φάρμακα. Σε άλλες περιπτώσεις, αν ο ασθενής χρειαστεί κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις, δίνουμε παραπεμπτικό για να μεταβεί σε κάποιο εργαστήριο, όπου εξετάζεται δωρεάν».

Το Ιατρείο Αλληλεγγύης στεγάζεται στν Δίαυλο (Τοπάλη 54) με είσοδο από τη Σκενδεράνη στο ισόγειο του κτιρίου. Ο χώρος παραχωρήθηκε από το Δήμο Βόλου.  Λειτουργεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα με τις εξής ειδικότητες: Παθολόγου, Γενικού Ιατρού, Παιδιάτρου και Ειδικότητα Χειρουργικού Τομέα. Ακόμη λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα με τις ειδικότητες Καρδιολόγου και Ψυχίατρου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Τοξότης-Ρήγας Φεραίος 1-3

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε νικηφόρα από το βοηθητικό του ΕΑΚ, επικρατώντας 1-3 του Τοξότη και…

19 Οκτωβρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα κάτωθι αποτελέσματα: Β’…

19 Οκτωβρίου 2024

Ο Σαρακηνός σάρωσε με 5-1 τον ΓΣΑ, νίκες για Αστέρα, Πύρασο, Ακρόπολη

Το σκορ της ημέρας στην Α’ ΕΠΣΘ σημείωσε ο Σαρακηνός (φωτό) που επιβλήθηκε με 5-1…

19 Οκτωβρίου 2024

Χάρης Δούκας: Παντρεύτηκε με τη Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα – Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών»

Τον χορό του Ησαΐα με την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου χόρεψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο γάμος έγινε…

19 Οκτωβρίου 2024

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου – Τα σπασμένα τζάμια και οι καταστροφές

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώνεται το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι…

19 Οκτωβρίου 2024

Παρέμεινε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος κερδίζοντας 1-3 τον Τοξότη

Μόνος στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ παραμένει ο Ρήγας Φεραίος μετά την εκτός έδρας νίκη…

19 Οκτωβρίου 2024