Αθλητισμός

Εν μέσω προβλημάτων

Ο Ολυμπιακός Β. κοντράρει τον πανίσχυρο Αθηναϊκό για την Α1 μπάσκετ γυναικών

Μέσα στη δίνη των προβλημάτων ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετωπίζει σήμερα τον πανίσχυρο Αθηναϊκό στο κλειστό της Εργάνης. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17.00 και διεξάγεται στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ γυναικών. Χωρίς την Άννα Ζίφκοβιτς θα παραταχθεί πιθανότατα η βολιώτικη ομάδα, καθώς προσωπικοί λόγοι την κρατούν στα Σκόπια, με συνέπεια η αποστολή να απαρτίζεται από εννέα μόλις καλαθοσφαιρίστριες.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Το πιο δύσκολο παιχνίδι -απ’ όλες τις πλευρές- για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός. Για την 10η αγωνιστική αντιμετωπίζει τον πανίσχυρο Αθηναϊκό στο κλειστό γυμναστήριο της Εργάνης.

Το αθηναϊκό συγκρότημα πέρσι στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης και φέτος είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα μετρώντας μόνο νίκες στο ενεργητικό του και σήμερα θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία του.

Από την πλευρά της η βολιώτικη ομάδα θεωρείται τρομερά δύσκολο να κοντράρει τον Αθηναϊκό, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Το πιο δυσάρεστο, όμως, είναι ότι η προετοιμασία δεν έγινε σωστά.

Τα διοικητικά προβλήματα έχουν προκαλέσει αναταραχή στο τμήμα της γυναικείας καλαθοσφαίρισης. Η Ευγενία Φραγκούλη υπέβαλε την παραίτησή της από τις θέσεις της αντιπροέδρου και της εφόρου, ενώ οι παίκτριες δυσαρεστήθηκαν από τη μείωση κατά 50% των απολαβών τους, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος κ. Βασίλης Δαμασιώτης.

Κατά την ανάπαυλα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι προπονήσεις έγιναν με την παρουσία λίγων παικτριών, με συνέπεια ο Κώστας Ξενοκώστας να μην μπορεί να κάνει με τον τρόπο που επιθυμεί τη δουλειά του. «Η προετοιμασία έγινε μετ’ εμποδίων. Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στο τμήμα, είχαμε αρκετές απουσίες στις προπονήσεις. Μόνο αυτή την εβδομάδα διορθώθηκαν κάπως τα πράγματα, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι δύσκολη. Ευελπιστούμε να βρεθεί λύση και το τμήμα από δω και πέρα να λειτουργήσει κάτω από καλύτερες συνθήκες» ήταν τα λόγια το Βολιώτη τεχνικού.

Στη σημερινή αναμέτρηση ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί μόλις με εννέα παίκτριες. Κι αυτό γιατί ήδη έχουν αποχωρήσει η Ελένη Δημητρέλια και η Αγγέλα Θανασούλη, ενώ η Ραφαέλα Σουλτάνη δεν μετέχει πια στις προπονήσεις, αφού βρίσκεται στην Αθήνα για σπουδές. Πάντως σήμερα αναμένεται να είναι παρούσα.

Επίσης πρόβλημα προέκυψε και με την Άννα Ζίφκοβιτς. Η Σκοπιανή πάουερ φόργουορντ για προσωπικούς λόγους βρίσκεται ακόμη στην πατρίδα της και θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή της στο σημερινό παιχνίδι.

Έτσι η τεχνική ηγεσία θα παρατάξει τις: Ασημίνα Κουτσουνούρη, Ελένη Ζήτη, Χριστίνα Λυμπερίδου, Εύη Κυριατζίδου, Μαρία Κυριτσάκα, Κίρστεν Τόμσον, Άννα Ταντουρόφσκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, και Αριστέα Μαγκλάρα.

* Από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα μπάσκετ (για αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003) και κολύμβησης. Η εγγραφή είναι δωρεάν, αλλά κάθε παιδί πρέπει να προσκομίζει τα κάτωθι δικαιολογητικά: Ιατρική βεβαίωση, πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία και δύο ακόμη φωτογραφίες έγχρωμες. Για το τμήμα μπάσκετ πληροφορίες δίνονται από τους Δημήτρη Χαρανά (τηλ. 6938052979) για αγόρια που γεννήθηκαν το 1995-96, Σταύρο Ιωαννίδη (τηλ. 6946201208) για αγόρια που γεννήθηκαν το 1997 και το 2002-03, Κώστα Μούτο (τηλ. 6948233913) για αγόρια που γεννήθηκαν το 1998-99, Κωνσταντίνο Ζαχαρίου (τηλ. 6947305098) για αγόρια γεννημένα το 2000-2002, καθώς και στους Πάρι Λότφι (τηλ. 6982019640) και Ευγενία Φραγκούλη (τηλ. 6932872045) για τα κορίτσια. Τέλος, όσον αφορά το τμήμα κολύμβησης πληροφορίες δίνονται από την κ. Άννα Χαρχαρή (τηλ. 6934476596).

Το πρόγραμμα

Σάββατο

Εσπερίδες-Απόλλων Πτ.

ΦΕΑ-Αμαρυλλίς

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Πρωτέας Βούλας-Πανιώνιος

Αθηναϊκός-Ολυμπιακός Β.

Κυριακή

ΔΑΣΑΛ-Άρης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το