Photo Gallery, Τοπικά

Εντοπίστηκαν οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων στο Βόλο

Χθες ανακοινώθηκε ότι σε μάντρα ανακύκλωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρη των επικαθήμενων οχημάτων που είχαν κλαπεί

Σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων, στο Βόλο, βρέθηκαν μετά την αστυνομική έρευνα, ανταλλακτικά από τα επικαθήμενα φορτηγών που είχαν κλαπεί πριν από ένα μήνα και οι δράστες εντοπίστηκαν στα μέσα Μαΐου. Τα τρία επικαθήμενα είχαν κλαπεί από το Βόλο, τα Φάρσαλα και το Βελεστίνο. Στις 16 Μαΐου οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις κλοπές και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων. Χθες ανακοινώθηκε ότι σε μάντρα ανακύκλωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρη των επικαθήμενων οχημάτων που είχαν κλαπεί. Ειδικότερα σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας αναφέρεται ότι:

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε μάντρα επιχείρησης εμπορίας – ανακύκλωσης μετάλλων, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού που βρίσκεται στο Βόλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανταλλακτικά (μέρη) που ανήκουν σε δύο εκ των αφαιρεθέντων επικαθήμενων οχημάτων. Τα επικαθήμενα είχαν αφαιρεθεί, το ένα στο Βόλο κατά το χρονικό διάστημα από 27-04-2012 έως και 30-04-2012 και το δεύτερο στα Φάρσαλα στις 29-04-2012.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Τα ανταλλακτικά αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Στο μεταξύ, το πρωί της Κυριακής, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας Βόλου, ένας 27χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Ιωνία. Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ο 27χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει την κύρια είσοδο του ζαχαροπλαστείου, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη καθώς έγινε αντιληπτός από περίοικους και εν συνέχεια συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος διέπραξε δύο ακόμη απόπειρες κλοπής καταστημάτων στην ίδια οδό. Συγκεκριμένα, αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα κομμωτήριο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού κι ένα αρτοποιείο, ιδιοκτησίας ομοίως 45χρονου ημεδαπού.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γαλλικό κλειδί και ένα ζευγάρι γάντια.

Εξάλλου, συνελήφθη, προχθές στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ένας 34χρονος ημεδαπός για κλοπή. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού θέσης (GPS), οι οποίες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η μία εκ των δύο συσκευών, αξίας 400 ευρώ είχε αφαιρεθεί πρωινές ώρες της 26-05-2012 στο Βόλο, από ανασφάλιστο όχημα ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού. Η συσκευή αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

 

Καταδίκη για εργατικό ατύχημα

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, 43χρονος εργοδηγός για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής ελαστικών ιμάντων, στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, τον Οκτώβριο του 2007. Στο ατύχημα είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας 20χρονος.

Στο εδώλιο του Τριμελούς χθες κάθισαν τρία άτομα -εκτός του εργοδηγού, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και ο τεχνικός ασφαλείας- κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από υπόχρεο, κατά παράλειψη οφειλόμενης από το νόμο ενέργειας από αμέλεια κατά παραυτουργία.

Το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία το νόμιμο εκπρόσωπο και τον τεχνικό ασφαλείας και έκρινε την ενοχή του εργοδηγού, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο εργοστάσιο δεν λήφθηκε μέριμνα για τη χρησιμοποίηση συστημάτων προστασίας των εργαζομένων από τα κινούμενα μέρη των οχημάτων, ούτε για την εκπαίδευση και ενημέρωσή τους για την ασφαλή χρήση τους.

Την ημέρα του ατυχήματος, ο εργοδηγός ζήτησε από τον 20χρονο, ο οποίος είχε δύο μήνες περίπου στη δουλειά, να χειριστεί μηχάνημα, χωρίς να έχει την ανάλογη εκπαίδευση. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί βαριά κάκωση στο αριστερό του χέρι.

 

Σκοτώθηκε ηλικιωμένος σε τροχαίο στην Καρδίτσα

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Επαρχιακή Οδό Παλαμά – Ιτέας, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή παρέσυρε 94χρονο πεζό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 94χρονου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά Καρδίτσας.

 

Κατείχε παράνομα όπλο

Συνελήφθη βραδινές ώρες προχθές στο 387ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας, 30χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, για κατοχή αεροβόλου όπλου (replica), κατά παράβαση της Νομοθεσίας Περί Όπλων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, ο 30χρονος κατελήφθη να κατέχει εντός του οχήματος ένα αεροβόλο όπλο (replica).

Επίσης, ο 30χρονος μετρηθείς με συσκευή αλκοολόμετρου βρέθηκε να έχει με συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα 0,98 γραμμαρίων ανά λίτρο, κατά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Το όπλο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το