Photo Gallery, Τοπικά

Εντατικός ανεφοδιασμός των Βορείων Σποράδων

Οι Βόρειες Σποράδες ήταν συγκοινωνιακά αποκλεισμένες από την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή για πέντε συνεχόμενες ημέρες

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και αφού εστάλη σε όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας η σχετική εντολή, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να μοιραστούν στους απεργούς τα φύλλα επίταξής τους, από χθες το πρωί όλα κύλησαν ομαλά και οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων σταμάτησαν να ανησυχούν για τον ανεφοδιασμό των νησιών.

Οι Β. Σποράδες ήταν συγκοινωνιακά αποκλεισμένες από την περασμένη Παρασκευή, για πέντε συνεχόμενες ημέρες δηλαδή. Αυτές τις ημέρες δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο, γεγονός που επέφερε σοβαρές ελλείψεις σε αρκετά βασικά είδη στα νησιά, ενώ η μεγαλύτερη αναστάτωση προκλήθηκε στην Αλόννησο που είδε τα ράφια των φαρμακείων της να αδειάζουν.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ανάστατος όλες τις ημέρες της απεργίας, χθες δήλωσε ανακουφισμένος για την εξέλιξη: «Μπορούμε να πούμε πως πλέον δεν θα φοβόμαστε μήπως κάποιος συμπολίτης μας πάθει κάτι από την έλλειψη φαρμάκων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο νησί».

Σχετικά με το πότε θα μεταφερθούν φάρμακα στην Αλόννησο, ο κ. Βαφίνης σημείωσε πως «παρόλο που σήμερα (σ.σ. χθες) δεν προσέγγισε το Σκιάθος Εξπρές το νησί μας, αφού δεν υπήρχε προγραμματισμένο δρομολόγιο, ωστόσο, αύριο (σ.σ. σήμερα) το αναμένουμε. Εξάλλου, το flying cat που κατέπλευσε σήμερα (σ.σ. χθες) στο νησί μετέφερε αρκετά μικροδέματα με είδη πρώτης ανάγκης που ήταν σε έλλειψη εδώ και μέρες, όπως και φάρμακα».

Και για τη Σκόπελο η είδηση της επανέναρξης των δρομολογίων κατένευσε την ανησυχία των πολιτών που δεν άντεχαν να νιώθουν «ξεκομμένοι» στο νησί. «Το ότι τα δρομολόγια τελέστηκαν κανονικά ήταν κάτι ευχάριστο. Από την άλλη, όποιος δουλεύει πρέπει να αμείβεται, γι’ αυτό κι ελπίζω σύντομα κυβέρνηση και απεργοί να καταλήξουν σε μία συμφωνία» τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής.

Οι κάτοικοι της Σκοπέλου σταμάτησαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη των προϊόντων που διαπιστώθηκαν στα ράφια τις τελευταίες μέρες, ενώ οι αντιδράσεις τους ποικίλλαν όλο αυτό το διάστημα, «ανάλογα με το τι ψηφίζει ο καθένας» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελής. «Σίγουρα όλοι ανακουφιστήκαμε σε αυτή τη φάση, καθώς εδώ η περιοχή είναι δύσκολη και το πλοίο είναι το μοναδικό μέσο για εμάς. Στο εξής θα μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει και στο γιατρό και όπου αλλού χρειάζεται» κατέληξε ο ίδιος.

Πνεύμα αισιοδοξίας επικρατούσε χθες στη Σκιάθο αφού ήταν και το νησί που αντιμετώπισε τις μικρότερες δυσκολίες. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Διολέττας. «Όλα ευτυχώς κύλησαν εν ηρεμία, αρκετά προϊόντα έφθασαν στο νησί και αυτό ήταν παρήγορο για τους πολίτες της Σκιάθου. Ελπίζουμε όλα τα προβλήματα να λυθούν σύντομα και η απεργία να μη συνεχιστεί».

 

Κανονικά τα δρομολόγια

Κανονικά στις θέσεις τους βρέθηκαν στις 6 χθες το πρωί τα πληρώματα των πλοίων που εξυπηρετούν τη γραμμή των Σποράδων, μετά την επίταξή τους με απόφαση της κυβέρνησης. Τα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου εκτελέστηκαν κανονικά και χωρίς κανένα προβλήματα.

Το «Skiathos Express» απέπλευσε από το λιμάνι του Βόλου στις 9 το πρωί για τις Σποράδες, ενώ από την Αλόννησο όπου ήταν αγκυροβολημένο από τότε που ξεκίνησε η απεργία, απέπλευσε το Flying Cat για Σκόπελο, Σκιάθο και Βόλο.

Από το λιμάνι του Βόλου αναχώρησαν με το πλοίο 13 φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέροντας προϊόντα στα νησιά και 50 περίπου επιβάτες.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το