Photo Gallery, Τοπικά

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για παρεμπόριο στο Ν. Πήλιο

Στο σχεδιασμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι η πάταξη του παρεμπόριου στο σύνολο των τουριστικών του περιοχών το ερχόμενο καλοκαίρι
Στο σχεδιασμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι η πάταξη του παρεμπόριου στο σύνολο των τουριστικών του περιοχών το ερχόμενο καλοκαίρι

 

Στη διενέργεια εντατικών ελέγχων με στόχο την πάταξη του παρεμπόριου προχωρεί άμεσα η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σε απόλυτη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, η διαδικασία των ελέγχων για την ερχόμενη τουριστική περίοδο θα αρχίσει φέτος πολύ νωρίτερα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, προκειμένου να προκύψουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και θα γίνονται κατασχέσεις των προς πώληση ειδών και προϊόντων. Στο μεταξύ, εγκρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου άδειες για στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο, βάσει των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τα οποία προσκομίστηκαν από μικροπωλητές.

Με κυρίαρχες προτεραιότητες την εξασφάλιση των απαιτούμενων εσόδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την τήρηση της νομιμότητας στη διάθεση ειδών και προϊόντων από μικροπωλητές στη διάρκεια της ερχόμενης τουριστικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων για την πάταξη του παρεμπόριου στα παραθαλάσσια κυρίως χωριά και τους οικισμούς της.

Σύμφωνα με τον ήδη καταρτισθέντα προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής και της αρμόδιας Επιτροπής, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι οι οποίοι θα διενεργούνται την ερχόμενη τουριστική περίοδο σε μικροπωλητές, σχετικά με τις άδειες που απαιτούνται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για το στάσιμο και το πλανόδιο εμπόριο.

Στο σχεδιασμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι η πάταξη του παρεμπόριου στο σύνολο των τουριστικών του περιοχών το ερχόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα με τους νόμιμους μικροπωλητές, οι οποίοι αντιδρούν στην παρουσία των αντίστοιχων, οι οποίοι δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο αδειοδότηση.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν διαθέτει, προς το παρόν τουλάχιστον, Δημοτική Αστυνομία.

Βάσει του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής, συνεργεία της θα αρχίσουν να διενεργούν πριν από την επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου ελέγχους σε τουριστικές κυρίως περιοχές, συνοδευόμενα από κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο προγραμματισμός του Δήμου αναφέρει ότι στους παραβάτες μικροπωλητές, οι οποίοι θα εντοπίζονται να πωλούν είδη και προϊόντα χωρίς την προβλεπομένη αδειοδότηση, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται και κατασχέσεις των εμπορευμάτων.

«Η πάταξη του παρεμπόριου ειδικά στις τουριστικές περιοχές μας» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Βαγ. Νασιόπουλος «αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα. Προχωρήσαμε, επομένως, στην κατάρτιση του απαιτούμενου προγραμματισμού, βάσει του οποίου εντατικοποιούνται για την ερχόμενη τουριστική περίοδο οι έλεγχοι που θα διενεργούνται για την πάταξη του παρεμπόριου στην ευρύτερη περιοχή μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το