Οικονομία

Εντατικοποίηση ελέγχων για παράνομη στάθμευση

Δημοτικοί αστυνομικοί σε διπλή βάρδια στη Νέα Ιωνία

Η εξάλειψη του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο της πόλης, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Νικ. Μαυρόπουλου και του διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Θ. Σγάρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ξυνός

Αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση στην πόλη, καθώς και να συνδράμουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας τόσο στους ελέγχους στις λαϊκές αγορές, όσο και σε αυτούς που αφορούν την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στα ρέματα της περιοχής.

Η σύσκεψη ουσιαστικά είχε στόχο την καλύτερη οργάνωση και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, για την επίλυση των κυκλοφοριακών θεμάτων που υφίστανται στην πόλη της Νέας Ιωνίας.

Το σοβαρότερο από αυτά αφορά την παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης και κυρίως στις οδούς Ειρήνης, Μαιάνδρου, Αναπαύσεως και Εθνικών Αγώνων.

«Στους προαναφερόμενους δρόμους το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης είναι πράγματι οξύ και πρέπει να δώσουμε λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θέμης Σγάρας. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση με την παρουσία υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Να αναφερθεί ότι οι 4 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς και ο ένας του πρώην Δήμου Αγριάς ενσωματώθηκαν στην αντίστοιχη Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, στην οποία συνολικά υπηρετούν 20 άτομα.

Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη αφορούσε την αστυνόμευση στις λαϊκές αγορές, με τον κ. Σγάρα να αναφέρει πως «και σε αυτή την περίπτωση η συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι καθοριστική».

Στην Αισωνία

Στο μεταξύ, αντίστοιχη σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ.κ. Μαυρόπουλου και Σγάρα, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων του πρώην Δήμου Αισωνίας, πραγματοποιήθηκε στο Διμήνι.

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στα ρέματα της περιοχής, με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων να ζητούν καλύτερη αστυνόμευση και εντοπισμό των ασυνείδητων.

Τόσο ο κ. Μαυρόπουλος, όσο και ο κ. Σγάρας δεσμεύτηκαν για εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου το πρόβλημα να εξαλειφθεί.

«Με σωστή οργάνωση, τη βοήθεια των τοπικών παραγόντων, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας περιπολίες σε όλες τις περιοχές», προσέθεσε ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παρεμβάσεις στην καθαριότητα

στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της καθαριότητας και του πρασίνου στη συνάντηση που είχε προχθές το πρωί με όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις.

Η πρώτη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, ήταν να τεθεί σε λειτουργία, μετά από δύο χρόνια απουσίας, το ειδικό όχημα καθαρισμού των δρόμων.

Στη συνάντηση με τους υπαλλήλους η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως «η καθαριότητα και το πράσινο είναι ο καθρέπτης του Δήμου μας», ενώ τόνισε το σημαντικό ρόλο της Υπηρεσίας στην καθημερινότητα του δημότη, αλλά και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «το ζήτημα της καθαριότητας θα αντιμετωπιστεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρησή του», ενώ ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι καθένας τους θα έχει την περιοχή ευθύνης του.

Ακόμη τονίστηκαν ζητήματα της ειδικής ενδυμασίας του προσωπικού, αλλά και προμήθειας με καύσιμα των οχημάτων, ενώ επισημάνθηκε ότι για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Πάσχο.

Η επάρκεια, αλλά και το καθεστώς εργασίας του προσωπικού ήταν δύο ακόμη θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση. Μάλιστα σχετικά με το καθεστώς εργασίας διαπιστώθηκε πως ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα, όταν λήξουν οι συμβάσεις τους. Επίσης διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έλλειψη χειριστών μηχανημάτων.

Μία πρώτη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της καθαριότητας ήταν πως εδώ και λίγες ημέρες λειτουργεί το ειδικό όχημα καθαρισμού των δρόμων, το οποίο βέβαια θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κανονικά όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στο ζήτημα της καταγραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου, ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή, όπου πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Κουκότσικας.

Τέλος η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου έκανε τις πρώτες της επαφές με αρμόδιους παράγοντες για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προ ημερών ότι εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του προγράμματος και για τη φετινή χρονιά.

Σημειώνεται πως το «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργούσε και στους δύο πρώην Δήμους Κάρλας και Φερών και βέβαια συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Μέσα από τις συναντήσεις η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να ενταχθούν και νέες περιοχές του διευρυμένου Δήμου στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το