Photo Gallery, Τοπικά

Ενστάσεις για τη διαθεσιμότητα των 5 αστυνομικών

Οι ανώτεροι γνώριζαν για τις ενέργειες του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του

Διαλύουν τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μαγνησίας οι ποινικές διώξεις και αποφάσεις για διαθεσιμότητα αστυνομικών, οι οποίοι μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους, κατηγορούμενο για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, αναφέρουν οι συνδικαλιστές. Παράλληλα, η υπόθεση του αξιωματικού του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζει να μονοπωλεί τις συζητήσεις, τον προβληματισμό και την ανησυχία των υπηρετούντων στην τοπική Αστυνομία.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει κινήσει τις διαδικασίες ενστάσεων κατά των διαθεσιμοτήτων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τέτοιες αποφάσεις τρομοκρατούν το προσωπικό. Ακόμη, επισημαίνεται ότι η ψυχολογία των αστυνομικών δεν είναι και η καλύτερη, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση έχει τεθεί στο «στόχαστρο».

Πάντως, η υπόθεση του αξιωματικού της Δίωξης Ναρκωτικών έχει προκαλέσει κλίμα τρομοκρατίας στο προσωπικό και ειδικά στους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι αστυνομικοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σε μάχιμες θέσεις υπηρετούν 10 μόλις αστυνομικοί.

Την ίδια στιγμή, ο εκ των συνηγόρων του προφυλακισμένου πλέον αξιωματικού της Δίωξης Ναρκωτικών, ο Βολιώτης δικηγόρος κ. Γ. Σινέλης, σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε πως ο νυν αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας ήταν γνώστης των ενεργειών του αξιωματικού και μάλιστα τον προκάλεσε να πάρει ανοικτά θέση. Ο αστυνομικός διευθυντής, ωστόσο, φέρεται να αναφέρει πως ενημερώνονταν για τις εξελίξεις των υποθέσεων του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, δεν είχε όμως γνώση με ποιους μιλούσε ο αξιωματικός και από ποιους και πώς έπαιρνε πληροφορίες.

Ο κ. Σινέλης χθες εξέφρασε την ανησυχία του για τη σωματική ακεραιότητα του εντολέα του μετά την προφυλάκισή του, καθώς ήταν διώκτης εμπόρων και μεγαλοδιακινητών ναρκωτικών. Πρόσθεσε δε πως ψυχολογικά είναι ράκος και επιμένει ότι κατηγορείται άδικα. Επεσήμανε δε πως όλα αυτά είναι «παιχνίδια ενόψει των επικείμενων κρίσεων στην Αστυνομία». Σημείωσε δε πως δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιούνται οι διάλογοι, αφού αποδείξεις και στοιχεία δεν υπάρχουν σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος αξιωματικός έως και χθες εξακολουθούσε να κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και εντός της εβδομάδας θα οδηγηθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ο θόρυβος από τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες 10 μέρες δεν έχει καταλαγιάσει και φαίνεται πως το βαρύ κλίμα στην τοπική Αστυνομία θα διαρκέσει για αρκετό ακόμη καιρό. Έμπειροι αξιωματικοί αναφέρουν πως όλα αυτά τα γεγονότα θα «πάνε πίσω τις υπηρεσίες» που τα τελευταία χρόνια κατέγραψαν μεγάλες επιτυχίες απέναντι στο έγκλημα. Ο προβληματισμός και η ανησυχία είναι έντονη, ενώ ακόμη δεν ορίστηκε νέος διοικητής στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Στο μεταξύ, οι πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, από το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται στα σπίτια τους. Είναι άγνωστο για πόσο χρόνο θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ο μέγιστος, πάντως, χρόνος που προβλέπεται είναι 24 μήνες.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες για ανάκληση των διαθεσιμοτήτων. Την υπόθεση χειρίζεται ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών και τις αμέσως επόμενες μέρες (ώς και αύριο Τετάρτη) αναμένεται να κατατεθούν οι ενστάσεις για την άρση της διαθεσιμότητας. Η διοίκηση της τοπικής Ένωσης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία και έχει ζητηθεί συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας και νυν βουλευτή Δράμας κ. Κυριαζίδη.

Οι συνδικαλιστές, οι οποίοι επιθυμούν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι ώστε να επέλθει σταδιακά ηρεμία στο αστυνομικό προσωπικό, επανέλαβαν ότι η τιμωρία είναι άδικη και υπερβολική για μία εκδήλωση συμπαράστασης και ανθρωπιάς. Παράλληλα αναφέρθηκε με έμφαση πως λόγω της διαθεσιμότητας θα αντιμετωπίσουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.

Εκτός από τη διαθεσιμότητα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Την έρευνα έχει αναλάβει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Χαλάτσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το