Τοπικά

Εννιακόσια πακέτα λαθραίων τσιγάρων είχε 50χρονος στη Νέα Ιωνία

ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Ν. Ιωνία, ένας 50χρονος άνδρας, διότι βρέθηκε να κατέχει, προφανώς προς πώληση 903 πακέτα λαθραία τσιγάρα, ενώ αναζητείται ο 25χρονος γιός του, γιατί σε χώρο που χρησιμοποιούσε, στο σπίτι, βρέθηκε ποσότητα επτά γραμμαρίων χασίς.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, έγινε νομότυπη έρευνα στην οικία τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 717 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και οκτώ συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική αυτοκόλλητη ταινία φόρου γνησιότητας – φόρου κατανάλωσης, καθώς επίσης και επτά γραμμάρια κάνναβης σε χώρο που χρησιμοποιείται από τον 25χρονο γιό του.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του συλληφθέντα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 186 πακέτα τσιγάρων, τα οποία ομοίως δεν έφεραν την ειδική αυτοκόλλητη ταινία φόρου γνησιότητας – φόρου κατανάλωσης.

Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βόλου, ενώ οι αναλογούντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 871,07 €.

Ο συλληφθείς βρίσκεται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, με την κατηγορία παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το