Photo Gallery, Τοπικά

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Δέσμευση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ - Παραμένουν ως έχουν όλα τα αντίστοιχα στη Μαγνησία
Δέσμευση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ – Παραμένουν ως έχουν όλα τα αντίστοιχα στη Μαγνησία

Διατηρείται και ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος. Άμεσα το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής πρόκειται να ενισχυθεί με ένα νέο ασθενοφόρο και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ σε βάθος χρόνου δρομολογείται η στελέχωσή του με το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Τη σχετική δέσμευση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος κ. Λ. Μακρή εξασφάλισε χθες στη διάρκεια συνάντησής τους στη Λάρισα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας, συνοδευόμενος από μέλη της συντονιστικής επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Παράλληλα, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δεσμεύτηκε σχετικά με τη διατήρηση και όλων των υπολοίπων Κέντρων Υγείας και σχετικών δομών του Νομού Μαγνησίας.

Η διατήρηση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, η στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό, καθώς παρατηρούνται κενά κυρίως γιατρών, και η ενίσχυση του εξοπλισμού του ήταν το αντικείμενο της χθεσινής προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος κ. Λ. Μακρή και του δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, το οποίο καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των μονίμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος κ. Λ. Μακρής δεσμεύτηκε προς το δήμαρχο, αλλά και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ότι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διατηρείται και δεν πρόκειται να καταργηθεί.

Σύμφωνα με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος, το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διατηρείται λόγω της αποδοτικότητάς του, της ανάγκης για παροχή ιατρικής περίθαλψης και πρώτων βοηθειών στους μονίμους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νοτίου Πηλίου, καθώς και της γεωγραφικής του θέσης, διότι καλύπτει μια εκτεταμένη περιοχή από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι.

Παράλληλα, ο κ. Μακρής δεσμεύτηκε σχετικά με την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής με τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το αργότερο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής θα ενισχυθεί με ένα νέο ασθενοφόρο, το οποίο θα προστεθεί στο στόλο των δύο πεπαλαιωμένων που έχει στη διάθεσή της η μονάδα.

Επιπλέον, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος δεσμεύτηκε ότι θα συντάξει και θα αποστείλει υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την άμεση κατά το δυνατόν στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής με το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως τουλάχιστον προέκυψαν στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος και του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, άμεσα το Κέντρο Υγείας θα στελεχωθεί με έναν οδηγό ασθενοφόρου, καθώς και με ένα διοικητικό υπάλληλο.

Επιπλέον, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος δεσμεύτηκε ότι διατηρούνται και δεν πρόκειται να καταργηθούν όλα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας και οι σχετικές δομές που λειτουργούν στο Νομό Μαγνησίας.

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια θετική εξέλιξη» επισήμανε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνάντησης στη Λάρισα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «για τους μονίμους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Πηλίου, καθώς ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος δεσμεύτηκε ότι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διατηρείται και δεν πρόκειται να καταργηθεί. Διατηρείται λόγω της αποδοτικότητάς του, της ανάγκης για παροχή ιατρικής περίθαλψης και πρώτων βοηθειών στους μονίμους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νοτίου Πηλίου, καθώς και της γεωγραφικής του θέσης, διότι καλύπτει μια εκτεταμένη περιοχή. Επίσης, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Κέντρο Υγείας θα ενισχυθεί με ένα νέο ασθενοφόρο, ενώ ο διοικητής θα ενημερώσει με υπόμνημά του το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με την αναγκαιότητα στελέχωσής του με επιπλέον ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ως Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας από την εξέλιξη. Επιπλέον, ο διοικητής δεσμεύτηκε ότι διατηρούνται όλα τα Κέντρα Υγείας στο Νομό Μαγνησίας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής κ. Νέλλη Χονδρογιάννη σημείωσε ότι «αποτελούν αίτημα των πολιτών η στελέχωση και η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, στο οποίο δεν υπάρχουν παιδίατρος και οδηγός ασθενοφόρου. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε άμεσα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, ο οποίος εξασφάλισε τη δέσμευση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ και θα δρομολογηθούν λύσεις. Είναι αναγκαίο το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί εύρυθμα. Λάβαμε τη διαβεβαίωση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διατηρείται, στελεχώνεται και ενισχύεται. Επιπλέον, παραμένουν ως έχουν και θα ενισχυθούν όλα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας και οι σχετικές δομές στο Νομό Μαγνησίας» καταλήγει η κ. Νέλλη Χονδρογιάννη.    

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το