Photo Gallery, Τοπικά

Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, συμμετέχει σε μια νέα δράση, ενθάρρυνσης του νέου επιστημονικού δυναμικού και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ευρύτερη περιφέρεια.

Η δράση απευθύνεται σε τελειόφοιτους, φοιτητές που ολοκληρώνουν τη διπλωματική τους εργασία, πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, συνεργάτες εργαστηρίων, καθώς και μέλη ΔΕΠ που θέλουν να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά κάποιο αποτέλεσμα έρευνάς τους ή μια επιχειρηματική ιδέα. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να υποβάλουν φάκελο με την επιχειρηματική τους ιδέα στο www.sev4enterprise.org.gr, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Όσοι επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα κάλυψης του κόστους υπηρεσιών από εξειδικευμένους φορείς, με σκοπό την προετοιμασία της επιχειρηματικής πρότασής τους για υλοποίηση (περιλαμβανομένης και της εύρεσης χρηματοδότησης). Οι υπηρεσίες αυτές είναι:

Φιλοξενία σε κοινά συμφωνημένους με το Πανεπιστήμιο χώρους, όπου θα παρέχεται η στοιχειώδης πρώτη στέγαση, η απαραίτητη διοικητική υποστήριξη και η ευκαιρία συνάντησης με άλλους νέους επιχειρηματίες.

Καθοδήγηση και παρακολούθηση της εξέλιξής τους από έμπειρους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων (μέντορες).

Εκπαίδευση, κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα διοίκησης (management), ανάπτυξης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, marketing, πωλήσεων, κλπ.

Υποστήριξη σε θέματα: Έρευνας αγοράς, Στρατηγικής marketing και πωλήσεων, Καθορισμού οργάνωσης και διαδικασιών, Οικονομικής ανάλυσης, Κατοχύρωσης βιομηχανικής ιδιοκτησίας (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, Copyright), Ανάπτυξης πρωτότυπου, Επαφή με δυνητικούς πελάτες.

Η δράση θα καλύψει περιορισμένο αριθμό υποψηφίων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται η προθεσμία της πρώτης φάσης υποβολής προτάσεων, στις 15-2-1013, στη διεύθυνση www.sev4enterprise.org.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και αρωγή στην προετοιμασία των προτάσεών σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στα στελέχη της ΜOΚΕ περνώντας από το γραφείο της μονάδας ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210-74728, 74492, 74470 ή στο email: [email protected].

Εβδομάδα γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και από εθνικούς πόρους, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, «Εβδομάδα γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», από σήμερα 11 έως και 15 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Πεδίον Άρεως, στο Βόλο. Οι μαθητές των σχολείων που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και για τις προοπτικές επαγγελματικής τους αποκατάστασης, όπως επίσης και να ξεναγηθούν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Επιπρόσθετα, μεθαύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί για τους γονείς και για το ευρύτερο κοινό ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστήμιου στον ίδιο χώρο.

Εγγραφές για τα σεμινάρια στο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου

Η Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. διοργανώνει νέα σειρά σεμιναρίων, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων. Στόχος είναι, όλοι όσοι ψάχνουν τρόπο να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, να βρουν εκείνο το σεμινάριο ή τα σεμινάρια, που θα τους προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και τη μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας για συμμετοχή στα σεμινάρια, το ενδιαφέρον για την παρακολούθησή τους προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Το κόστος συμμετοχής διαφοροποιείται ανάλογα με το σεμινάριο που θέλει κάποιος να παρακολουθήσει και όλοι όσοι είναι σπουδαστές του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου έχουν 50% έκπτωση στο κόστος συμμετοχής τους στο σεμινάριο της επιλογής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με εγγραφές και το πρόγραμμα των σεμιναρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) με τη γραμματεία του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου από τις 10.00 π.μ. έως τις 15.00 στα τηλέφωνα 2421056446 ή 2421056389.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το