Photo Gallery, Τοπικά

Ενδιαφέρουσες διαλέξεις στην ημερίδα της Δομής Ισότητας των Φύλων του ΕΚΒ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προληπτική Ιατρική και Γυναίκα»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προληπτική Ιατρική και Γυναίκα»

Η Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο 9 Μαρτίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προληπτική Ιατρική και Γυναίκα».

Οι συμπολίτισσες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον τα θέματα που ανέπτυξαν οι αξιόλογοι επιστήμονες-ιατροί, που δέχτηκαν με χαρά να συμμετέχουν σε αυτή την ημερίδα.  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και διάφορων συλλόγων και τοπικών φορέων, ενώ τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κος Παντσάς.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας, η κα Σμαράγδα Λιάτσικου, υπεύθυνη της Δομής Ισότητας, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο έργο της Δομής, καθώς επίσης στην αναγκαιότητα προάσπισης των δικαιωμάτων της Γυναίκας, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ιατρών.

Ο κ. Αλέξανδρος Οικονομίδης, Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής,Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μοριακής Διάγνωσης και Έρευνας Γενετικού Υλικού «Βιογονιδιακή», αναφέρθηκε στον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων HPV ενώ ο κ. Γεωργαντζής Δημήτριος, Μαιευτήρας Χειρούργος-Γυναικολόγος, έκανε λόγο για την επαναστατική τεχνική της υστεροσκόπησης που εφαρμόζεται στις γυναίκες με πρόβλημα στη μήτρα.

Ακολούθησε η ομιλία του Μαιευτήρα Χειρούργου-Γυναικολόγου κ. Κολοβού Βασίλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις παθήσεις του μαστού, τονίζοντας την σημαντικότητα της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος του μαστού.

Ακολούθως, οι χειρούργοι κ.κ Σιώκα Ελένη και Ζαχαρούλης Δημήτριος ανέλυσαν θέματα σχετικά με την παχυσαρκία, τις συνέπειες που έχει στη ζωή του ασθενούς, τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της νόσου και τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν μετά τη χειρουργική επέμβαση που κάνει ο ασθενής.  Τέλος, ο Χειρουργός Ουρολόγος κ. Κουτσιαρής Επαμεινώνδας αναφέρθηκε στην γυναικεία ακράτεια ούρων και στους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Όλοι οι επιστήμονες επεσήμαναν τη σπουδαιότητα επικοινωνίας και ενδελεχούς περιγραφής των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με τους θεράποντες ιατρούς τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και μετά το πέρας αυτής, το κοινό έθεσε αρκετές ερωτήσεις και απορίες στους επιστήμονες, οι οποίοι απάντησαν πρόθυμα και εμπεριστατωμένα.

Η Δομή Ισότητας των Φύλων εκφράζει τις ευχαριστίες της στους εξαίρετους επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στην εκδήλωση και με τις γνώσεις τους ενημέρωσαν το κοινό. Επίσης, ευχαριστεί όλους και όλες που βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και συμμετείχαν ενεργά στην ενημερωτική ημερίδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το