Photo Gallery, Τοπικά

Ενδιαφέρον για ανακύκλωση ρούχων

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά και θα επεκταθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Βόλου, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζεται και η ανακύκλωση γυαλιών

Ιδιωτική εταιρεία ενδιαφέρεται να τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης ρούχων, υφασμάτων και δερματίνων ειδών στο Δήμο Βόλου, ωστόσο το θέμα δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής λόγω σοβαρών «κενών» που παρουσίαζε η εισήγηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η ανακύκλωση ρούχων θα εξεταστεί τη Δευτέρα, σε νέα συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα αποφασιστούν τα 22 σημεία χωροθέτησης των κάδων ανακύκλωσης ρούχων, τα οποία σύμφωνα με την πρόταση της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα είναι τα εξής: Επί της οδού Κύπρου στο 1ο ΓΕΛ, επί της Ορμινίου στο 21ο Δημοτικό, στη Στοά Ματσάγγου (Ιωλκού- Σωκράτους), επί της Παπαδιαμάντη (μπροστά από το κτίριο του ΙΚΑ), Μάνου Χατζιδάκι – Φιλιππίδη (περιοχή Καραγάτς), Τάκη Οικονομάκη-Γαμβέτα (μπροστά στα 6ο και 8ο Δ.Σ.), Βασσάνη 69 στο 1ο και 25ο ΔΣ, Παγασών – Αναλήψεως (στην πλατεία του πρώην σούπερ μάρκετ «Αθηνά»), Πλατεία Τεχνών (Ρήγα Φεραίου-Χείρωνος), Ορφανοτροφείου 4, στο 16ο και 30ο ΔΣ, οδός Νεαπόλεως, στο 23ο ΔΣ, Μαιάνδρου 36, στο 1ο και 20 ΔΣ στη Νέα Ιωνία, Κανάρη 21 στο 5ο ΔΣ (Άγιος Κωνσταντίνος) Ολυμπιάδας 20-22 κοντά στο 7ο και 22ο Δημοτικό Σσχολείο (Νέα Δημητριάδα), στην πλατεία, στη συμβολή των οδών Ιατρού Τζάνου – Γαρέφη, επί της οδού Δημοκρατίας, επαρχιακή οδός Αγριάς-Μηλεών, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, οδός Δαβάκη, στα 15ο και 24ο ΔΣ (Άγιος Γεώργιος), στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Άγιος Γεώργιος), στη πλατεία Ειρήνης (Άγιοι Ανάργυροι) και στη συμβολή των οδών Ηρώου Πολυτεχνείου-Παπαδάκου (Αλυκές).

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας τόνισε ότι μετά από έλεγχο εντοπίστηκαν, σε πολλούς μπλε και πράσινους κάδους, είδη ρουχισμού και αποφασίστηκε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, μέσα από διαγωνισμό, ώστε να προωθηθεί η ανακύκλωση.

Ο κ. Τσαμπάζης δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά και θα επεκταθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζεται και η ανακύκλωση γυαλιών.

Το μέλος της επιτροπής Γ. Μολοχίδης δήλωσε πως τη συγκεκριμένη δράση στη Γερμανία την έχει αναλάβει ο Ερυθρός Σταυρός και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αναστ. Μπατζιάκας πρότεινε να εντοπιστούν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα και να προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους συλλογής των υλικών, προκειμένου να μη γεμίσει η πόλη με κάδους.

Το μέλος της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος σημείωσε ότι τις δράσεις ανακύκλωσης πρέπει να τις αναλάβει ο Δήμος και όχι ιδιώτης.

Διαμαρτυρίες

Έντονες ήταν για άλλη μια φορά χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι διαμαρτυρίες καταστηματαρχών για τον τρόπο με τον οποίο διενεργεί η αστυνομία τις μετρήσεις των Decibel και επιβάλλει κυρώσεις για ηχορύπανση.

Η συζήτηση επεκτάθηκε με αφορμή την αφαίρεση άδειας μουσικών οργάνων καταστήματος επί της Κουμουνδούρου 46, όπου καταγράφηκε υπέρβαση στην ένταση της μουσικής στα 88 db, αντί των 80 που ορίζει ο νόμος. Στο ίδιο κατάστημα, στις 22 Ιουλίου, είχε καταγραφεί μουσική έντασης 97 db. Σημειώνεται ότι από το κατάστημα, που άνοιξε το Φεβρουάριο του 2012, είχε αφαιρεθεί η άδεια για 10 ημέρες το Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καφέ, ενώ συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της αστυνομίας και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα κλείνει τις πόρτες του καταστήματος, «ξαφνικά ένα βράδυ μπήκε μέσα τσαντισμένος αξιωματικός, μέτρησε μια φορά την ένταση της μουσικής με ντεσιμπελόμετρο και ενώ το μηχάνημα έδειξε 79-82 db, ο ίδιος του είπε ότι θα βεβαιώσει παράβαση για 88 db, όπως και έγινε». Ο καταστηματάρχης δήλωσε ότι προσπαθεί να συμμορφωθεί με τους νόμους και να μην ενοχλεί τους περιοίκους και χαρακτήρισε μη σωστή τη συμπεριφορά της αστυνομίας.

«Είμαι τυπικός, αλλά δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Δηλώνω ότι δέχομαι αστυνομική τρομοκρατία», είπε αγανακτισμένος ο καταστηματάρχης στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τους ισχυρισμούς του καταστηματάρχη για τη διενέργεια εκ μέρους της αστυνομίας μιας μόνο μέτρησης, η οποία θεωρείται αρκετή για να πάρει η υπόθεση «φύλλο πορείας» με «κατεύθυνση» την αφαίρεση της άδειας, επιβεβαίωσαν ακόμη δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων με επιχειρήσεις, επί της οδού Κουμουνδούρου, ενώ μια καταστηματάρχισσα δήλωσε ότι αν και ζήτησε από τον αστυνομικό που έκανε τη μέτρηση, να την επαναλάβει, μια ακόμη φορά, το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Γιάννης Μολοχίδης, εκτίμησε ότι η αστυνομία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και ο σύμβουλος της ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος τόνισε ότι, με βάση τη νομοθεσία, πρέπει να γίνουν τρεις μετρήσεις και στη συνέχεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε υπέρβαση, κάτι που δεν αποδεικνύεται από τουλάχιστον τρεις καταγγελίες καταστηματαρχών. Το μέλος της Επιτροπής, πρότεινε να γίνει έγγραφο στην αστυνομία και ζητεί να αναγράφονται και οι τρεις μετρήσεις που έγιναν σε κάθε κατάστημα, πριν αποφανθεί η Επιτροπή για την αφαίρεση αδείας. Η πρότασή του έγινε δεκτή από την Επιτροπή.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το