Photo Gallery, Τοπικά

Ενδιαφέρον Βρετανών για μονάδα ανακύκλωσης αποβλήτων

Στόχος της εταιρείας από τη Μεγάλη Βρετανία είναι η παραγωγή βιοαερίου και βιοντίζελ

Μεγάλη μονάδα ανακύκλωσης οικιακών αποβλήτων, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν επενδυτές από τη Μεγάλη Βρετανία στη Μαγνησία και αναζητούν χώρους.

Στα σχέδια τους, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται αφενός η δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης, αφετέρου η κατασκευή ενός οικολογικού πάρκου για την παραγωγή αιολικής ενέργειας και αναζητείται σε Βόλο, Αλμυρό και Δήμο Ρήγα Φεραίου έκταση 60 στρεμμάτων, η οποία θα παραχωρηθεί από τη Δημοτική Αρχή, που θα επιλέξει πολύπλευρη συνεργασία μαζί τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Οι υποψήφιοι επενδυτές άρχισαν ήδη διερευνητικές επαφές με εκπροσώπους Δήμων και από την πλευρά τους διευκρινίζεται ότι θα εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας, ενώ θα εκμεταλλεύονται απορρίμματα από όλες τις περιοχές της Μαγνησίας που δεν θα οδηγούνται στην «παραδοσιακή» ανακύκλωση.

Η επενδυτική πρόταση, όπως διατυπώνεται, έρχεται να καλύψει μεγάλα κενά στον τομέα της ανακύκλωσης και είναι ένα δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει για επενδύσεις στον τομέα των απορριμμάτων από εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από εργοστάσιο ανακύκλωσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η συγκεκριμένη εταιρεία ενδιαφέρεται για αξιοποίηση της λυματολάσπης που παράγεται από το βιολογικό, για ανακύκλωση μπάζων και οικοδομικών υλικών που κατακλύζουν ρέματα και χωματερές, για ανακύκλωση οικιακών λαδιών, πετρελαίων αλλά και αποβλήτων που παράγουν τα τυροκομεία και οι οινοποιητικές μονάδες.

Στόχος επίσης της εταιρείας, που θέλει να εκμεταλλευτεί το χώρο που θα της παραχωρηθεί για 25 χρόνια και μετά να τον παραδώσει στο Δήμο με τον οποίο θα συνεργαστεί,  είναι η παραγωγή βιοαερίου και βιοντίζελ, ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας εκτιμούν ότι εάν υπάρξει δήμος που θα συμφωνήσει μαζί τους, το εργοστάσιο ανακύκλωσης μπορεί να κατασκευαστεί σε 2 χρόνια.

Αυτό που φέρονται να ζητούν είναι έγκαιρη αδειοδότηση και δεσμεύονται στις επαφές τους με τους εκπροσώπους των δήμων ότι θα προσλάβουν προσωπικό από την περιοχή με την οποία θα συνεργαστούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αντίστοιχες επαφές πραγματοποιούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το