Photo Gallery, Τοπικά

Εμπρησμός τεσσάρων ΙΧ στην Επισκοπή

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στο χώρο της πυρκαγιάς δεν βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού ή υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν

 

Χθες τα ξημερώματα από άγνωστους δράστες χωρίς εμφανή αφορμή

 


 

Αντιμέτωποι με πολλά ερωτηματικά βρίσκονται από χθες το πρωί αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που ερευνούν τον εμπρησμό τεσσάρων αυτοκινήτων κοντά στην είσοδο του λόφου Επισκοπής.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

[email protected]

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις έξι το πρωί λίγο μετά την είσοδο του λόφου της Επισκοπής στην οδό Πηλίου και συγκεκριμένα σε πλάτωμα που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που έσπευσε στο σημείο με τέσσερα οχήματα, πετυχαίνοντας να περιορίσει τις ζημιές στα τέσσερα σταθμευμένα οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση και δεν μετέδωσαν μεταξύ τους τη φωτιά, δηλαδή να προκλήθηκε φωτιά από βραχυκύκλωμα σε ένα όχημα και να εξαπλώθηκε στο γειτονικό.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Π.Υ. Βόλου, το ένα αυτοκίνητο μεγάλης αξίας καταστράφηκε ολοσχερώς, ένα δεύτερο υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ τα δύο άλλα υπέστησαν φθορές από τη φωτιά μόνο στο πίσω μέρος.

Από την πρώτη στιγμή, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στράφηκε στη συλλογή στοιχείων για τη διερεύνηση εμπρησμού καθώς το σημείο εκδήλωσης της φωτιάς, η απόσταση των σταθμευμένων οχημάτων κ.ά. στοιχεία απέκλειαν εξαρχής η φωτιά να εκδηλώθηκε από άλλη αιτία πλην του εμπρησμού.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και προσπαθούν, μέσα από τις καταθέσεις των ιδιοκτητών των ΙΧ, να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στο χώρο της πυρκαγιάς δεν βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού ή υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν (λ.χ. στουπί) και εξετάζεται η εκδοχή να χρησιμοποιήθηκε εύφλεκτο υλικό το οποίο ο δράστης ή οι δράστες έριξαν στα ΙΧ πριν βάλουν φωτιά. Δεν αποκλείεται επίσης, τα οχήματα να συνδέθηκαν μεταξύ τους με γραμμή εύφλεκτου υλικού ώστε με μια μόνο ανάφλεξη, να μεταδόθηκε η φωτιά και στα τέσσερα οχήματα. Με αυτόν τον τρόπο, ο δράστης που βρισκόταν στη βασική οδό κυκλοφορίας από και προς Πήλιο, θα μείωνε το χρόνο του εμπρησμού και την έκθεσή του καθώς η ανάφλεξη του πρώτου οχήματος, θα μπορούσε να τραβήξει τα βλέμματα και περιοίκων.

Αναζητώντας στοιχεία διασύνδεσης των τεσσάρων οχημάτων, οι προανακριτικές Αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο του εμπρησμού για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας καθώς ο χώρος στάθμευσης είναι κοινόχρηστος.

Επίσης τα τέσσερα οχήματα, δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας μιας συγκεκριμένης περιοχής, δεν ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα, ούτε σε γειτονικά, δεν είναι κοινού τύπου (λχ. τζιπ), δεν εμπόδιζαν διέλευση, ούτε κάποια εργασία κ.ά.

Παράλληλα με τις καταθέσεις των ιδιοκτητών των οχημάτων αλλά και κατοίκων της περιοχής, οι προανακριτικές Αρχές εξετάζουν και υλικό από εξωτερικές κάμερες που υπάρχουν στη διαδρομή σε οικείες ή επιχειρήσεις, πριν και μετά το σημείο εμπρησμού, ώστε να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο όπως για παράδειγμα διελεύσεις οχημάτων πριν το σημείο του εμπρησμού και εντοπισμό τους μετά το λόφο της Επισκοπής σε χρόνο που δεν συνάδει με την απόσταση και την ταχύτητα που είχαν υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο είχαν σημειωθεί ακόμη δύο συμβάντα εμπρησμού αυτοκινήτων ως επί των πλείστον πολυτελών σε Κισσό και Μηλίνα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το