Τοπικά

Εμπρησμός σπιτιού στο Βόλο

IMG_7259

Μία δραματική ανθρώπινη ιστορία ενός μοναχικού ανθρώπου κρύβεται πίσω από τη φωτιά, που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σε παλιά μονοκατοικία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό 2ας Νοεμβρίου με Ζάχου. Η φωτιά τελικά κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι αφήνοντας άστεγη και στην κυριολεξία στο δρόμο την 50χρονη ένοικό της. Η φωτιά όμως αποδίδεται σε εμπρησμό από πρόθεση. Με φερόμενο ως δράστη άτομο, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, είχε διαφορές με την 50χρονη γυναίκα και θέλησε να την εκδικηθεί. Οι άντρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλούν για εμπρησμό από πρόθεση. Εντοπίστηκαν και υπολείμματα από δοχείο με εύφλεκτο υλικό. Υπάρχουν όμως και μαρτυρίες γειτόνων που κάνουν λόγο για ένα άτομο, το οποίο περιφερόταν έξω από το σπίτι, το είδαν να ακουμπά κάτι στην είσοδο και λίγη ώρα μετά να δημιουργούνται φλόγες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 9.20 το βράδυ της Τρίτης. Γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν τέσσερα οχήματα με επτά άντρες. Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και ήταν δύσκολο να ελεγχθεί. Στην περιοχή είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος. Αρκετοί από περιέργεια. Την ώρα της φωτιάς η 50χρονη ιδιοκτήτριά του απουσίαζε. Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής σίγουρα υπήρξε εύφλεκτο υλικό, καθώς ο τρόπος και η ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς αποδίδεται σε αυτό. Σε συνδυασμό και μαρτυρίες γειτόνων, αλλά και ευρήματα, οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπρηστής.

Το σπίτι, 50 τ.μ. καταστράφηκε ολοσχερώς. Η κατάσβεση ολοκληρώθηκε γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα. Όμως οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σώσουν τη μονοκατοικία. Η ζημιά υπολογίζεται σε 30.000 περίπου. Μάλιστα προς στιγμή υπήρξε ανησυχία για τυχόν εξάπλωση της φωτιάς σε γειτονικό με το φλεγόμενο σπίτι και σε φωτογραφείο. Έντρομοι κάτοικοι, αλλά και διερχόμενοι έβλεπαν το σπίτι να παραδίδεται στις φλόγες και να απειλούν γειτονικά. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν και μετά τα μεσάνυχτα να την σβήσουν.

Στην παλιά μονοκατοικία διέμενε μία 50χρονη, φτωχή γυναίκα. Το σπίτι φέρεται να το είχε κληρονομήσει. Προσπαθούσε με μεγάλη δυσκολία να επιβιώσει. Όλοι στη γειτονιά, όπως αναφέρεται, έβλεπαν κάποια άτομα να μπαινοβγαίνουν. Ένα από τα αυτά φέρεται να τριγύριζε και προχθές έξω από το σπίτι και ενδεχομένως να είναι ο εμπρηστής. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν πως είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός του και σε βάρος του θα σχηματίσουν δικογραφία.

Η 50χρονη γυναίκα, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι έμεινε χωρίς στέγη. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το «όπου φτωχός και η μοίρα του…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το